© photo Marc Van Hecke

Internationaal veldritseizoen start zondag in Beringen, Michael Vanthourenhout blij met nieuw parcours: “Moet me beter liggen”

De be-MINE Cross is zondag, na het annuleren van de Rapencross van Lokeren en de Polderscross van Kruibeke, de eerste internationale veldrit in ons land. Op en rond de mijnsite van Beringen kruisen de betere veldrijders voor het eerst de degens dit seizoen.

Belga
Bron: BELGA

Het parcours voor deze vijfde editie werd in vergelijking met vorige uitgave aangepast. Dit als voorproefje voor 2026 wanneer op deze locatie het Belgisch kampioenschap zal worden georganiseerd. Deze veldrit is de eerste van in totaal zeven die ressorteren onder de noemer ‘Exact Crossen’ en waar geen klassement aan verbonden is.

Vorig jaar ging de zege in Beringen bij de mannen naar Eli Iserbyt, die voor de tweede keer op rij won in deze Limburgse cross. Bij de vrouwen bleek de Nederlandse Fem van Empel de sterkste van het pak. Beiden verdedigen hun titel. Wat betreft het parcours is de lange klim in het begin van de ronde geschrapt en heeft die plaats gemaakt voor twee kortere hellingen. Het karakter van een cross met veel hoogtemeters blijft wel behouden, alleen worden de stroken bergop nu gespreid over de volledige omloop. Daarnaast werden er een aantal loopstroken aan het parcours toegevoegd. De materiaalpost situeert zich aan de voet van de ‘Avonturenberg’. 

Naast Eli Iserbyt staat ook Europees kampioen Michael Vanthourenhout aan de start.  “Je wil niet in die Europese trui rondrijden voor een tiende plek. Vorig jaar kende ik een goede start met zeges in Kruibeke en Meulebeke en tussendoor een tweede plaats in Beringen. De ambitie is om ook dit jaar goed te beginnen. Iedereen zal meteen goed voor de dag willen komen. Over vijf weken staat het EK al op het programma. Veel marge is er dus niet meer om beter te worden. Het nieuwe parcours zou me beter moeten liggen. De inspanning tijdens die lange klim was eigenlijk net iets te lang voor mij. Het nieuwe parcours is meer op interval en dat spreekt in mijn voordeel”, aldus Vanthourenhout. 

De vrouwen beginnen zondag om 16u15 aan hun wedstrijd, de mannen starten om 17u30.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer