GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Burgemeester Halen over doven verlichting ’s nachts: “Niet meer inbraken en ongevallen”

Halen
Meerderheid: CD&V (13)Oppositie: N-VA (4), Open Vld (3), Vooruit (1)

Verlichting:  Halen maakt een evaluatie van het doven van de openbare verlichting ‘s nachts. “Cijfers van de politie leren dat er door het doven van de verlichting niet meer inbraken en ongevallen gebeuren. In het donker vallen mensen met slechte bedoelingen ook meer op”, legt burgemeester Erik Van Roelen (CD&V) uit. “Het aanpassen van de verlichting kan technisch alleen voor een gebied ruimer dan het eigen grondgebied. Aan netbeheerder Fluvius is wel gevraagd hoeveel het financiële verschil bedraagt tussen het laten branden en het doven van de verlichting.”

Led-lampen: Ondertussen gaat de stad wel verder met het vervangen van klassieke verlichting door led-lampen. “Het proces wordt zelfs versneld”, zegt schepen van Openbare Werken Tom Adriaens (CD&V). “Eerder was het streefdoel het jaar 2030 voor de afronding. Nu zou het proces al tegen 2028 achter de rug zijn. Het voordeel van led-verlichting is dat elke lamp individueel kan worden aangestuurd.”

Sociale tewerkstelling: Halen stapt in de nieuwe projectvereniging West-Limburg Werkt. Dat is de opvolger van Wijk-Werk West-Limburg. “West-Limburg Werkt biedt mensen met weinig kansen op de arbeidsmarkt de mogelijkheid om werkervaring op te doen”, legt schepen van Werk Heidi Wuestenbergs (CD&V) uit. “West-Limburg Werkt zal daarvoor meer mogelijkheden bieden.” (LW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer