De Poolse premier Mateusz Morawiecki en de Hongaarse premier Viktor Orban op de EU-top in Granada.
Volledig scherm
De Poolse premier Mateusz Morawiecki en de Hongaarse premier Viktor Orban op de EU-top in Granada. © AFP

Hongarije en Polen woedend over migratiedeal: “Juridisch gezien zijn we verkracht”

Polen en Hongarije hebben vrijdag op een informele Europese top in Granada hun woede geventileerd over het migratiecompromis dat de lidstaten van de Europese Unie eerder deze week sloten. “Juridisch gezien zijn we verkracht”, zo fulmineerde de Hongaarse premier Viktor Orban. Aan het einde van de top blokkeerden de twee landen een gemeenschappelijke slotverklaring.

45 reacties

  • Frank Wagemans

    7 maanden geleden
    Polen kan best dimmen na hun fraude met ruim 215.000 arbeidsvisa à 10.000 eur het stuk, verkrijgbaar bij een bakker in Istanboel ...
  • Henri Brand

    7 maanden geleden
    De beste oplossing zou zijn als de Benelux landen tezamen met Duitsland , Frankrijk en Oostenrijk Uit de EU stappen en een nieuwe confederatie opzetten met het recht op een bindend referendum voor de bevolking net zoals in Zwitserland.
  • Danny De paepe

    7 maanden geleden
    EU een aanfluiting van wat een democratie is. Daarvoor gaan kiezen, samen met kinderen, echt?
  • luc kanora

    7 maanden geleden
    Als land moet je zelf kunnen beslissen wie er binnenkomst,en niet van regeltjes afhangen van Europa. Europa is volop bezig zichzelf te vernietigen.
  • Jan Baroen

    7 maanden geleden
    Waarom treedt Europese landen niet gemeenschappelijk op tegen landen of organisaties die massaal vluchtelingen op schepen plaatsen en die er zelfs grof geld mee verdienen? Eenmaal hier, moet alles gratis zijn en moet de opvang onmiddellijk gebeuren. Deze schepen met vluchtelingen mogen gewoonweg niet vertrekken uit die landen en voor hen die hier toch arriveren, moet de opvang eerlijk onder de EU landen verdeeld worden.