Photo News / Kennes / BELGA
Volledig scherm
© Photo News / Kennes / BELGA

“Alcohol kan veel, maar geen racistische gedachten op uw tong leggen”: politici zijn kritisch voor Rousseau, maar ook partijgenoten reageren streng

UPDATE“Racisme is racisme. Daar zijn geen verzachtende omstandigheden voor.” Groen-covoorzitter Nadia Naji is niet mals voor de racistische uitspraken die Conner Rousseau deed in een dronken bui. Ook andere politici uit de meerderheid, waaronder zijn zusterpartij PS, zijn kritisch voor de excuses van de Vooruit-voorzitter. Ondertussen ontstaan ook de eerste barsten binnen Vooruit zelf. “De uitspraken die Conner heeft gedaan, staan haaks op waar ik als socialist en mens voor sta.”

122 reacties

  • Walter Vanlerberghe

    7 maanden geleden
    Wie kent de spreuk niet? "Dronken gezegd is nuchter gedacht".
  • Jeroen Deschrijver

    7 maanden geleden
    Hij weet ni meer wat hij gezegd heeft, maar t was wel om te lachen en het mocht niet in de krant. Rare combinatie van mateke. Ik mag dus van nu af ook gelijk wat uitkramen, als ik zeg dat het al grappend is dan is het goed.
  • jo Dierickx

    7 maanden geleden
    Hiervoor hebben ze allemaal tijd de heren politici... ze zouden beter hun werk doen ! ( ik ben zeker geen socialist !)
  • Mireille Vergauwen

    7 maanden geleden
    Groen werpt zich weer op als de onbesproken partij. Die denken inderdaad de kiesdrempel te halen. Als het aan ons ligt niet hoor. En iedere persoon moet voor zichzelf uitmaken wat hij erover denkt en kiezen voor wie hij of zij denkt. Doe zo voort groen met moddergooien.
  • Aglibert Van Meerhaeghe

    7 maanden geleden
    Beste politiekers kijk eens zelf naar u eigen partij dat zal veel beter zijn vooruit doe het goed in de peilingen puur jaloezie