Sociale onrust bij Skeyes nog niet van de baan: stemming over voorakkoord uitgesteld

De sociale onrust bij luchtverkeersleider Skeyes is nog niet helemaal van de baan. De stemming in het paritair comité over het voorakkoord van afgelopen woensdag is uitgesteld toen bleek dat de achterban van de drie vakbonden geen mandaat had gegeven om de tekst van het voorakkoord goed te keuren.

De sociale partners zijn overeengekomen om de tekst vandaag niet ter stemming voor te leggen en de onderhandelingen te hervatten om tot een gedragen akkoord te komen,  hoort VRT NWS bij de liberale vakbond VSOA.

Van een nieuwe stakingsaanzegging bij Skeyes is voorlopig geen sprake. "We gaan dooronderhandelen om de acute zaken aan te pakken", horen we bij de christelijke vakbond ACV. De onderhandelingen tussen vakbonden en directie zouden "zo snel mogelijk" worden hervat. "De sociale vrede wordt behouden", horen we bij de socialistische vakbond ACOD.

Vorige maand had het gemeenschappelijk vakbondsfront een stakingsaanzegging ingediend uit protest tegen het personeelstekort en de hoge werkdruk bij Skeyes. Eergisteren leek een staking nog afgewend toen vakbonden en directie een voorakkoord bereikten. Vandaag blijkt dat dit voorakkoord niet volstaat voor de achterban van de vakbonden.  

Meest gelezen