Dit zicht verdwijnt op de Steenberg.© pabr

GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Vervallen gebouwen bij jachthaven De Spaanjerd worden afgebroken

Kinrooi
Meerderheid: cd&v (16)Oppositie: N-VA (4), Vooruit (2), GBK (1)

Steenberg: De vervallen en leegstaande gebouwen op de Steenberg bij jachthaven De Spaanjerd worden eind deze maand afgebroken. “Zoals geweten gaat de bouw van een hotel op die locatie niet door”, zegt schepen van Toerisme Wim Swennen (cd&v). “We laten de grond voorlopig dan ook braak liggen. De huidige camping langs de jachthaven wordt ontruimd en maakt plaats voor een modern verblijfspark. Zodra dat klaar is, zal er zeker extra ruimte nodig zijn voor recreatieve doeleinden. Dat kan dan eventueel op De Steenberg.”

Duurzame ontwikkeling: Het grensoverschrijdend natuurpark Kempen-Broek heeft zich bij Unesco kandidaat gesteld om als biosfeergebied geklasseerd te worden. “We steunen dit initiatief”, zegt schepen van Natuur en Bos Mark Hoedemakers (cd&v). “Op die manier krijgen we een proeftuin voor duurzame ontwikkeling in onze achtertuin. Zo denkt men bijvoorbeeld aan initiatieven om in het gebied water op te slaan zodat we in droge zomers reserve hebben. De erkenning als Unesco-Biosfeergebied zal voor onze regio ook een socio-economische versterking zijn.”

Centrumontwikkeling: Schepen Hoedemakers: “De projectontwikkelaar die onze voorkeur kreeg om de 135 are rond de Sint-Martinuskerk kwaliteitsvol te ontwikkelen, heeft zich teruggetrokken. Hierdoor komt de volgende ontwikkelaar aan zet: ook in dit voorstel zat er een mooi evenwicht tussen wonen, open ruimte en natuur. We gaan de commissie nu opnieuw samenroepen om in actie te komen, maar hierdoor loopt het project wel wat vertraging op. (pabr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer