Charles Michel en Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Charles Michel en Ursula von der Leyen. © AFP / ANP / EPA

Spanningen tussen Michel en von der Leyen bereiken nieuw hoogtepunt en ze doen zelfs geen moeite meer om het te verbergen

De machtsstrijd tussen Europees president Charles Michel en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Michel verwijt von der Leyen in een interview openlijk dat ze haar boekje te buiten gaat op het vlak van buitenlands beleid en verwijst onder meer naar de migratiedeal met Tunesië. Von der Leyen reageert dan weer erg geïrriteerd op een uitspraak van Michel over een vervroegde toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie.

59 reacties

  • marleen de laet

    7 maanden geleden
    Wanneer verlaten wij eindelijk die rotzooi van een EU. Het wordt hoog tijd.
  • paul vdkerckhove

    7 maanden geleden
    Die stoelendans bij Erdogan ,dat was hilarisch,maar vooral een voorbeeld van boertigheid vanwege Michel .Zelfs een simpele geest weet dat ie een stoel moet aanbieden aan een dame, zeker als er een ontbreekt.
  • Lisette Theunis

    7 maanden geleden
    Het beste is of ze beiden af te zetten. Ze maken een puinhoop van de Europa.
  • Guy Deneire

    7 maanden geleden
    Michel is een opportunist en onbekwaam. Ik betrouw hem voor geen haar... zoon van...
  • heinz wolf

    7 maanden geleden
    Twee politiekers die tot nu toe vooral geblunderd hebben. U. von der Leyen heeft haar huidige 'job' toch alleen aan A. Merkel te danken, anders was zij omwille van haar mismanagement als minister van landsverdediging en haar 'Vetternwirtschaft' reeds lang van het politiek podium verdwenen. En nu doen ze verder met dat waar ze goed in zijn: blunderen.