© frmi

Al 15 jaar lang koken Heerse mannen maandelijks een vijfgangenmenu

Heers

In september hebben de Culinaire Tuyters hun 16de kookjaar aangevat met een rijkelijk gevuld menu. Onder impuls van acht mannen uit Horpmaal werd de mannenkookclub in 2008 boven het doopvont gehouden. Al vijftien jaar lang stropen deze stoere mannen één keer per maand de mouwen en broekspijpen op om zich om te toveren tot waardige amateurchefs.

“Onder leiding van lesgever en ‘kokmeester’ Rony Lowet, diensthoofd voeding bij Asster, geven de twintig leden steeds het beste van zichzelf om het voorgestelde menu zo goed mogelijk klaar te maken”, vertelt voorzitter Michel Mathei. “Elke tweede woensdag van de maand komen we samen en bereiden we in vijf groepjes een vijfgangmenu met twee hapjes, een voorgerecht, hoofdgerecht én dessert. Op het einde van het kookjaar nodigen we de vrouwen uit om te komen proeven van een culinair diner, volledig door hun mannen bereid. Tegenwoordig mogen trouwens ook mannen van buiten Horpmaal met ons mee koken, je hoeft geen ‘tuyter’ meer te zijn”, lacht Michel. (frmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer