Source: Associated Press
Yomiuri

Bus met migranten crasht in Mexico, minstens 18 doden en 27 gewonden

Een bus met enkele tientallen migranten uit Venezuela en Haïti aan boord is verongelukt in Mexico. Waarschijnlijk was de bus op weg naar de Amerikaanse grens. Bij de crash zouden 18 doden en zo'n 27 gewonden zijn gevallen. Bij de slachtoffers zijn ook 3 kinderen. De laatste weken reizen Zuid-Amerikaanse migranten massaal naar de Amerikaanse grens. In september alleen al zouden naar schatting 200.000 mensen illegaal de grens hebben overgestoken.

In de Mexicaanse staat Oaxaca, in het zuiden van Mexico, is een bus gecrasht die tientallen migranten naar alle waarschijnlijkheid naar de grens met de Verenigde Staten vervoerde. Aan boord zouden Venezolaanse en Haïtiaanse migranten gezeten hebben.

Op beelden, die op sociale media circuleren, is te zien hoe de bus na het ongeval op haar zijkant ligt. Volgens plaatselijke bronnen zouden bij het ongeluk zo'n 18 doden zijn gevallen, waaronder drie kinderen. Er zouden ook minstens 27 gewonden zijn.

In augustus verongelukte ook al een bus die enkele migranten vervoerde. Ook toen vond het ongeval plaats in de staat Oaxaca, meer specifiek op de Cuacnopalan-Oaxaca-snelweg. Bij dat ongeval kwamen 16 mensen om het leven. 

BEKIJK - Dodental bij ongeluk met bus in Mexico is hoog:

Videospeler inladen...

Op weg naar Amerika

Het ongeval vindt plaats op een moment dat grote groepen migranten door Zuid-Amerika trekken om de Amerikaanse grens te bereiken. In september staken zo'n 200.000 mensen de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten illegaal over. De Amerikaanse grenswacht trekt al langer aan de alarmbel dat de agenten niet in staat zijn alle migranten op te vangen.

De Amerikaanse president Biden voerde al strengere wetten in tegen illegale migratie, onder meer door middel van deportaties en een verbod van vijf jaar om asiel aan te vragen in de Verenigde Staten.

Vandaag raakte nog bekend dat de VS een nieuw deel zullen bouwen van de muur op de grens met Mexico. Dat was niet naar de zin van Biden. Hij gelooft niet in een muur om de migratiecrisis op te lossen, maar gaf aan dat hij de bouw niet kon tegenhouden, omdat het project al in 2019 was goedgekeurd.

Meest gelezen