© BELGA

Ploegleiders Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma reageren opgelucht nu fusie niet doorgaat: “De beste uitkomst”

Na een lange onzekerheid is er vrijdag dan toch meer duidelijkheid gekomen. De veelbesproken fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step gaat niet door. Nieuws waar de ploegleiders van beide teams blij om zijn.

Jens Heylen Guy Van den Langenbergh

“Ik denk dat dit de beste uitkomst is”, klinkt het bij Davide Bramati, de Italiaanse ploegleider van Soudal Quick-Step. “Ik denk dat veel mensen in het wielrennen hetzelfde zullen denken”, reageert Bramati enigszins opgelucht nu er eindelijk concreet nieuws is.

“Het was voor iedereen dezelfde situatie, maar ik hoop nog van Patrick Lefevere te horen. Toen de geruchten ons via het internet bereikten, zeiden we al dat we professioneel zouden blijven werken tot er meer nieuws uit de bus kwam en dat we er niet te veel over zouden piekeren. Maar er moest wel iets van aan zijn, natuurlijk”, vervolgde Bramati.

Ook Frans Maassen, de aanwezige ploegleider van Jumbo-Visma in Italië voor de Ronde van Lombardije van morgen/zaterdag, deelt die mening. “Ik denk dat het duidelijk is en dat is voor iedereen het beste zo”, stelde de Nederlander kort en krachtig.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer