Huiszoeking in de buurt van ouderlijk van vermiste Lina (15)

Een woning op drie kilometer van het ouderlijk huis van Lina, het meisje van 15 dat sinds 23 september vermist wordt, is vrijdag doorzocht.

lto
Bron: Le Parisien, Sudinfo

Rechercheurs van de gendarmerie, die het mysterie rond de verdwijning van de 15-jarige Lina op 23 september proberen op te lossen, inspecteren momenteel een huis dat zich op ongeveer 3 km van het huis van de jonge vrouw bevindt, dat meldt Le Parisien vrijdagavond.

Volgens Le Parisien staat er een voertuig van de gendarmerie voor het huis in Poutay (Bas-Rhin), een gehucht tussen Plaine en Saint-Blaise-la-Roche, waar de tiener verdween.

Afgelopen weekend werd ook het huis van een muziekleraar doorzocht door rechercheurs, maar dat leverde niets op. Dat spoor wordt dan ook beschouwd als afgesloten.

Vrijdag werd ook al de telefoon van het vriendje van Lina teruggevonden onder een betonnen plaat in een afgelegen garage. De telefoon zou nuttig kunnen zijn voor het onderzoek aangezien de vriend, Tao, nog berichten had gestuurd met de tiener vlak voor haar verdwijning. Tao had eerder al aangegeven dat hij zijn telefoon was kwijtgeraakt toen hij op 24 september op zoek was gegaan naar zijn vriendin.

Geen spoor

De 15-jarige Lina verdween op zaterdag 23 september toen ze onderweg was naar het station. Ze zou de trein nemen naar Straatsburg om daar haar vriendje te zien maar kwam nooit toe. Haar vriendje zou contact hebben opgenomen met de moeder van de tiener, toen hij geen nieuws meer ontving van het meisje.

Er werden intussen al speurhonden, helikopters en een duikteam ingezet maar voorlopig is er nog steeds geen enkel spoor van de tiener.

Begin oktober werd het onderzoek doorgegeven aan het parket van Straatsburg. Dat heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar “ontvoering of onwettige detentie gedurende meer dan zeven dagen”. Twee onderzoeksrechters uit Straatsburg leiden nu het onderzoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer