© EPA-EFE

Nu ook officieel de GOAT: Simone Biles zet de allroundfinale op het WK turnen in Antwerpen naar haar hand en pakt zo 34ste (!) medaille in haar carrière

Simone Biles (26) heeft vrijdagavond op het WK turnen in Antwerpen goud veroverd in de allroundfinale. Daarmee schrijft de Amerikaanse geschiedenis: ze wordt alleen recordhouder met 34 (!) behaalde medailles.

Jens Heylen
Bron: belga

Met een score van 58.399 haalde ze het van de Braziliaanse titelverdedigster Rebeca Andrade (56.766). Het brons was voor de Amerikaanse Shilese Jones, met 56.332 punten.

Eerder deze week leidde de 26-jarige Amerikaanse, opnieuw op topniveau na een onderbreking van twee jaar, haar land ook al naar goud in de teamfinale. In totaal heeft Biles nu 21 wereldtitels achter haar naam staan, zes in de allroundcompetitie. Symbolisch, want tien jaar geleden veroverde ze op het WK in Antwerpen haar eerste goud. Met die zes gouden medailles in de meerkamp evenaart ze de Japanner Kohei Uchimura, die bij de mannen evenveel allroundtitels op zijn naam schreef.

Daarnaast was ze op de WK’s nog goed voor drie keer zilver en evenveel keer brons. Op de Olympische Spelen pakte ze vier keer goud, één keer zilver en twee keer brons. Samen vormt dat een duizelingwekkend totaal van 34 medailles, geen enkele gymnast deed ooit beter. Biles laat de Wit-Rus Vitali Tsjerbo - die in de jaren ‘90 op 33 stuks kwam - nu definitief achter zich.

Later dit weekend volgen er nog de vier toestelfinales in het Antwerpse Sportpaleis. Biles kan dus haar aantal nog aandikken tot 38.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer