Marc Coucke was in 2018 voorzitter van de Pro League toen het voetbalschandaal losbrak. Hij was één van de initiators van het Clearing House
Volledig scherm
Marc Coucke was in 2018 voorzitter van de Pro League toen het voetbalschandaal losbrak. Hij was één van de initiators van het Clearing House © BELGA

Het moest het voetbal zuiverder maken na ‘Propere Handen’, maar Clearing House staat na 3 jaar op waakvlam

Het was in 2020, in de nasleep van ‘Propere Handen’, één van de grootste revoluties in het Belgisch voetbal: een Clearing House dat alle transferstromen en makelaarsvergoedingen filtert en scant op onregelmatigheden. Maar sinds 1 oktober opereert het Clearing House op een waakvlam, zo verneemt HLN uit verschillende bronnen. Wat betekent dat?

5 reacties

  • Patrick Braekeveldt

    7 maanden geleden
    Ons kent ons ,enkel werknemers ,dus Jan met de pet betaald hier keurig zijn belasting alle anderen frauderen dat het een lieve lust is !
  • Erik De baene

    7 maanden geleden
    Net als de politiekers...🙄...! Deugen allemaal niet die pipo's
  • Robert Thomassen

    7 maanden geleden
    Propere handen? Alleen een nieuwe ( Propere) Geest is nodig. Wees hervormd door uw denken.
  • Smet Pascal

    7 maanden geleden
    Ik ben effe moeten gaan zitten van het verschieten daar daar geen schot in de zaak is gekomen. Wat het je nu gedacht ? Dit wist iedereen op voorhand ! De “sport” die miljoenen verspild aan ordehandhaving, waar miljonairs geen belastingen betalen en die fungeert als grootste witwasmachine van het land daar is toch geen haast bij om iets te veranderen.
  • Johan hendrickx

    7 maanden geleden
    Beetje vergelijkbaar met de operatie 'kelk'. Belgische justitie op zijn best..