De jongeman raakte zeer ernstig gewond door de klap tegen de boom.© jof

Twintiger in levensgevaar na crash tegen boom

Heestert/Avelgem -

Een 26-jarige jongeman uit Avelgem is in de nacht van vrijdag op zaterdag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval in de Stijn Streuvelsstraat in Heestert. Hij belandde tegen een boom langs de weg.

Jonathan Folens

Het ongeval gebeurde rond 4.15 uur ’s morgens. De jongeman reed in de richting van Avelgem toen hij in een bocht in de Stijn Streuvelsstraat om voorlopig onduidelijke redenen de controle over zijn stuur verloor. Mogelijk viel hij in slaap achter het stuur. Er waren geen andere betrokkenen en geen remsporen te zien. De jongeman ging van de weg af en belandde in de gracht tegen een boom. De klap was verschrikkelijk. Zijn BMW werd tot schroot herleid en de bestuurder zat vast in zijn voertuig. (Lees verder onder de foto)

De brandweer moest de bestuurder uit zijn voertuig bevrijden.© jof

De brandweer werd opgeroepen om de jongeman te bevrijden. Delen van de auto moesten opengeknipt worden. Een klein halfuurtje later werd de bestuurder met de MUG overgebracht naar het ziekenhuis van Kortrijk. Hij verkeerde in levensgevaar en was niet bij bewustzijn.

In de Stijn Streuvelsstraat gebeuren regelmatig ernstige ongevallen. Vorig jaar overleed de 24-jarige Samira Dzaferi er nog na een klap tegen een vrachtwagen. Op enkele tientallen meters van het ongeval staat nog een herdenkingsteken voor haar. Ook in 2021 viel er een dodelijk slachtoffer.

Enkele tientallen meters van het ongeval liet vorig jaar nog Samira Dzaferi (24) het leven.© jof

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer