In de vrachtwagen zat 800 kilo cocaïne verborgen tussen groenten (themabeeld).© AFP

Nederlandse politie treft 800 kilogram coke aan in vrachtwagen na tip uit Antwerpen, Belg (62) aangehouden

Antwerpen -

De Nederlandse politie heeft afgelopen donderdag 800 kilogram cocaïne in beslag genomen na de controle van een vrachtwagen. De drugsvangst kwam er na een tip van de federale gerechtelijke politie in Antwerpen. Een 62-jarige Belg en een 55-jarige man uit Frankrijk zijn aangehouden.

jtp

De drugsvangst vond plaats in Moerdijk, onder Rotterdam. “Na een tip van de Belgische politie heeft het politieteam van Fortius (een internationale samenwerking tussen Nederland en België tegen de grootschalige invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen naar Nederland, red.) de vrachtwagen gesignaleerd en in Moerdijk is deze door hen gestopt”, laat de Nederlandse politie weten.

In de vrachtwagen zaten een 55-jarige man uit Frankrijk en een 62-jarige Belg. “Zij werden direct aangehouden. Tussen de lading groente lag de coke”, stelt de politie verder nog. Beide verdachten zijn vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Nederland, die besliste hen aan te houden. “De politie onderzoekt de zaak verder en sluit meer aanhoudingen niet uit”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners