Philippe Van De Walle en An-Charlotte Boussauw, met hun dochtertje Sophia, op een foto van einde maart. Philippe heeft intussen nog enkele weken te leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Van De Walle en An-Charlotte Boussauw, met hun dochtertje Sophia, op een foto van einde maart. Philippe heeft intussen nog enkele weken te leven. © RV

Philippe (29) laat zijn levensverhaal neerschrijven voor Sophia (2) nu zijn dood nadert: “Mijn dochter moet weten hoe verdomd graag ik haar zag”

Dat baby Sophia (2) moet opgroeien zonder papa, is zijn allergrootste zorg. “Ik probeer strijdvaardig te zijn, en hoop dat mijn dochter daar ooit steun in vindt.” Philippe (29) heeft een hersentumor en is palliatief. Hij spreekt tegenover een vrijwilligster van de organisatie Amfora de woorden uit die vaak moeilijk zijn voor mensen in hun laatste dagen of weken. Die worden straks gebundeld in een boekje, als een persoonlijk testament. “Je kind trots maken. Je vrouw niet in de steek laten: met de koppigheid die ik in me heb, blíjf ik dat proberen.”

28 reacties

  • Caroline Vanlaere

    3 maanden geleden
    We hebben je overlijden maandag vernomen, het is niet te vatten, nt fair we wensen de vrienden en familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Maar zullen vooral hem niet vergeten en hem vooral blijven herinneren, want een indruk heeft hij nagelaten op mijn dochter Miek Schepens is van onvoorstelbare waarde... hopelijk is dit een vorm van troost
  • leon vandenbroucke

    7 maanden geleden
    Je was de beste meester van GBS De Kreke
  • Betty Van Tornout

    7 maanden geleden
    Veel moed!
  • christine Vaneechoutte

    7 maanden geleden
    Koude douche op een zondagmorgen , heb Philippe ooit ontmoet in het warrior against cancer huis. Hij was de enige man tss de vrouwen en zijn gevoel voor humor was zo spontaan. Hij haalde toen ook zijn geloof aan, Philppe je hebt tijdens onze 1malige ontmoeting een grote indruk op mij gemaakt. Je prachtige foto, precies of het hemellicht hem in the picture zette zal blijven schitteren op de livingmuur in het belevingshuis.
  • Daniel Van Nuffel

    7 maanden geleden
    zeeeer moedig van jou, jawel hier heeft je dochter veel aan