© AFP

VIDEO. Geen derde wereldtitel voor Simone Biles: Amerikaanse valt op de sprong en moet tevreden zijn met zilver, op brug met ongelijke leggers eindigt ze pas vijfde

Simon Biles heeft geen derde wereldtitel kunnen pakken op het WK turnen in Antwerpen. Op de sprong moest ze tevreden zijn met zilver, op de brug met ongelijke leggers kwam ze niet verder dan de vijfde plaats.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Rebeca Andrade pakte de gouden medaille op de sprong. De 24-jarige Braziliaanse, de regerende olympische kampioene op dit toestel, kreeg na twee sprongen een score van 14,750 achter haar naam. Simone Biles, die viel bij haar eerste sprong, moest tevreden zijn met 14,549. De Zuid-Koreaanse Seojeong Yeo (14,416) vervolledigde het podium. Andrade pakte in 2021 al eens de wereldtitel op de sprong.

Op de brug met de ongelijke leggers moest Biles tevreden zijn met de vijfde plaats. Het goud ging naar de 16-jarige Qiu Qiyuan. De Chinese triomfeerde met een score van 15,100. De Algerijnse Kaylia Nemour (15,033) kreeg de zilveren medaille. Het brons ging naar de Amerikaanse Shilese Jones (14,766). Biles haalde een score van 14,200 punten.

21 wereldtitels

Vrijdag veroverde Biles goud in de allroundfinale, Andrade was toen goed voor zilver. Twee dagen eerder leidde de Amerikaanse, opnieuw op topniveau na een onderbreking van twee jaar, haar land ook al naar goud in de teamfinale. In totaal heeft Biles 21 wereldtitels achter haar naam staan. Daarnaast was ze op de WK’s nog goed voor vier keer zilver en drie keer brons. Op de Olympische Spelen pakte ze vier keer goud, één keer zilver en twee keer brons. Dat brengt de teller op 35 medailles, waarmee ze de meest gelauwerde gymnast aller tijden is. De Wit-Rus Vitaly Tsjerbo sloot zijn carrière af met 33 medailles. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer