© BELGA

KV Mechelen met een op twaalf interlandbreak in na nederlaag tegen Anderlecht

Een lucky goal van Storm leek een tot dan kansloos KV Mechelen nog tot een slotoffensief aan te zetten, maar finaal bleven de drie punten terecht in het Lotto Park. Na duels tegen Club, AA Gent, Union en Antwerp werd Anderlecht de ploeg uit de top zes die KVM het meest pijn deed. Zo gaat Malinwa met een povere 1 op 12 de tweede interlandbreak in.

Yannick De Boeck

Het licht ging even uit voor aanvang van het duel tussen KV Mechelen en Anderlecht. Geen elektriciteitspanne, maar wel voor het eerbetoon aan RSCA-coryfee Paul Van Himst, die afgelopen maandag 80 kaarsjes mocht uitblazen. Vestimentair trad de thuisploeg aan met maagdelijk witte shirts. Van Himst liet het zich allemaal welgevallen en mocht – hoe kan het ook anders – de aftrap geven.

Ook de elf van Anderlecht – met Sardella, Stroeykens en Dolberg voor Patris, Diawara en Vasquez - wilden hun steentje bijdragen aan het eresaluut voor Van Himst en schoten stevig uit de startblokken. Een kopballetje van Dolberg, een poging naast doel van Stroeykens, een schampschot van Vertonghen en een nieuwe kans voor Dolberg: de beginfase was duidelijk voor Anderlecht.

Alweer boeman Stroeykens

Het was wachten op een eerste grote kans en helaas voor geel-rood was die meteen bingo. Tussen twee Mechelaars door vond Dreyer knap Hazard. De linkerflankaanvaller bediende Stroeykens en die pakte Coucke tegenvoets. Stroeykens is zo stilaan dé boeman van Malinwa. Van zijn zes goals als prof scoorde hij er vier tegen Malinwa. Vier in de laatste drie duels.

De bezoekers, die voor de derde wedstrijd op rij met dezelfde elf startten, hadden het moeilijk. Sardella vuurde een nieuwe waarschuwing af, terwijl Cobbaut nog net een schot van Stroeykens kon afblokken. Met de kwaliteit van de gelegenheidstruitjes was het ondertussen iets slechter gesteld. Na een duel verloor Leoni de zeven van zijn rugnummer ‘17’. Even later zou hij wel een nieuw krijgen.

KV Mechelen raakte maar moeilijk in zijn spel. Het moest wachten tot tien minuten voor rust om Schmeichel een eerste keer aan het werk te zetten. De Deen bokste een vrije trap van Storm weg, Walsh was té verrast om te reageren. De druk van Anderlecht ging eventjes liggen, al testte Hazard Coucke toch nog eens. Het bleef echter 1-0 tot aan de rust.

Konaté out, Hairemans in

Geen Mory Konaté meer na de koffie. De Guineeër bleef in de kleedkamer. Hairemans kwam hem vervangen, waardoor de voor rust vaak onzorgvuldige Pflücke centraal postvatte. Het tweede bedrijf begon met pogingen van Dreyer en Hairemans. Beide doelmannen gaven echter paraat. Schmeichel moest zich even later helemaal uitstrekken toen Pflücke aanlegde. De vingertippen van de Deen waren nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Lauerbach probeerde het nog eens met het hoofd, maar het leer ging voorlangs. Ondertussen was Bolingoli tussen de lijnen gekomen om de aanvallende intenties kracht bij te zetten. Foulon verhuisde naar rechts. Daar stond hij nog maar net toen Augustinsson de achterlijn haalde en de bal voor doel bracht. Dolberg glipte in de rug van Cobbaut weg en de 2-0 was een feit. De boeken gingen bijna helemaal toe toen Cobbaut Couke een lastige terugspeelbal toespeelde, maar Hazard kon niet profiteren.

© Isosport

Lucky goal Storm geeft hoop

De voet ging niet van het gaspedaal bij de thuisploeg. Dreyer waagde vanop afstand zijn kans op de 3-0, Coucke redde. Het leek wachten op genadestoot, al was dat buiten Nikola Storm gerekend. Nou ja. Diepgestuurd door Lauerbach mocht hij alleen op Schmeichel afgaan. Omdat hij zo lang talmde, kwam Sardella nog terug, maar met een gelukje hobbelde de bal in doel: 2-1 en KVM leefde weer. Ondertussen moest Defour de pas ingebrachte Bolingoli alweer geblesseerd naar de kant halen. Komt het ooit nog goed met hem?

Het was wachten op een slotoffensief van de bezoekers. Balbezit, dat wel, grote kansen bleven uit. Hairemans kreeg een vijftal minuten voor tijd nog een vrije trap op een interessante positie, maar zijn trap was te zwak. Voor paars-wit hoefde het niet meer, voor invaller Amuzu nog wél. Na een mooie dribbel dropte hij de bal vanop 25 à 30 meter over Coucke in het lege doel. Zo was de partij definitief gespeeld, een balletje van Mrabti net naast ten spijt. Door de drie punten komt Anderlecht weer even aan de leiding, Malinwa is met 1 op 12 aan bezinning toe tijdens de interlandbreak.

© BELGA

    MEER OVER KV Mechelen