© BELGAIMAGE

Hacker steelt privégegevens van 415.000 gebruikers van website voor prostitutie

Een hacker is aan de haal gegaan met de gegevens van 415.000 gebruikers en adverteerders van het platform redlights.be/quartier-rouge.be. De hacker dreigt ermee de gegevens te koop aan te bieden op het dark web.

Arnout Gyssels en Pieter Huyberechts

Redlights.be/quartier-rouge.be zijn websites waarop volwassenen afspraken kunnen maken met sekswerkers, die op het platform adverteren. Het bedrijf achter de sites Link Media BV maakt zich sterk dat de website stevig beveiligd is, maar door een manuele fout in de codering is toch een hacker binnengeraakt.

Die ging aan de haal met de gegevens van 415.000 user accounts, waarvan 287.000 niet meer gebruikt werden. Van de 128.000 nog actieve zijn er 87.000 bezoekers en 41.000 adverteerders. Link Media was in gesprek met de hacker, maar de communicatie liep vast. De hacker dreigde om de gegevens te koop aan te bieden op het dark web, waarop het bedrijf de betrokken personen verwittigde over het datalek. Alle gebruikers worden nu aangemaand om hun login en paswoord zo snel mogelijk te vernieuwen. De Regionale Computer Crime Unit en het parket doen hun uiterste best om de hacker te strikken.

De CEO van het bedrijf benadrukt dat de IT-experts rond de klok werken om alle beveiligingsmaatregelen te verstevigen en alle software en hardware nog eens te dubbelchecken. De advocaat van het bedrijf Michaël Verhaeghe zegt: “Wij verlenen uiteraard onze volledig medewerking aan de speurders, met wie wij al langer samenwerken om onze website te vrijwaren van malafide organisaties en individuen die criminele banden of intenties hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer