Gsm van vriend van Lina teruggevonden: tiener stuurde hem nog een video vlak voor verdwijning

Twee weken na de verdwijning van de Franse tiener Lina (15) is eindelijk de gsm van haar vriendje teruggevonden, en is het ook duidelijk wat de twee nog naar elkaar gestuurd hebben. Sterker nog, net voor haar verdwijning, stuurde Lina nog een video door. Informatie die misschien voor een doorbraak zou kunnen zorgen in het onderzoek.

Laurence Torck
Bron: La Depeche, MidiLibre

Na de verdwijning van Lina - die onderweg was naar het station toen elk spoor van haar verdween - gaf haar vriend Tao toe zijn gsm te hebben verloren. De jongeman zou tijdens zijn zoektocht naar Lina in een verlaten garage zijn gsm hebben laten vallen. Die zou in een riolering zijn terechtgekomen.

Omdat hij de laatste was die contact had gehad met Lina, is de gsm belangrijk voor het onderzoek. Lina was namelijk op weg naar haar vriendje in Straatsburg en had voor ze de trein nam op zaterdag 23 september nog contact gehad met hem. Hij was diegene die ook contact opnam met de moeder van Lina toen hij niets meer van de tiener te horen kreeg.

Die telefoon is sinds deze week terecht. De politie vond de gsm onder een betonnen plaat. De gsm werd meteen in beslag genomen, in de hoop informatie te vinden die kan helpen om het meisje terug te vinden.

LEES OOK. Huiszoeking in de buurt van ouderlijk huis van vermiste Lina (15)

Video

Lina zou omstreeks 11.20 uur, vlak voor ze verdween en het gsm-signaal van haar telefoon was gstopt, nog een video gestuurd hebben naar Tao. Ze stuurden ook berichten naar elkaar, weet La Depeche. Wat ze precies tegen elkaar verteld hebben en wat er in de video te zien is, is voorlopig nog onduidelijk. Maar de politie hoopt wel op een doorbraak.

Eerder werd Tao er nog van beschuldigd zelf Lina te hebben ontvoerd. Het verhaal van de verloren gsm wekte namelijk argwaan op. Dat hij tegen een collega van Lina zei dat ze “geen domme dingen mocht doen” vlak voor ze zou gaan getuigen tijdens het programma Touche pas a mon poste, zorgde er ook voor dat mensen begonnen te twijfelen aan de onschuld van Tao.

Lina’s moeder Fanny verdedigde echter Tao. Hij verdedigde zichzelf ook vorige week: “Ik krijg telefoontjes van mensen die ik niet eens ken. Ze bedreigen me. Ik heb collega’s die zeggen dat ik het gedaan heb. Ik zie dingen en het doet pijn. Maar ik heb liever dat ze slecht praten over mij en dat we Lina vinden. Anderzijds: waarom zou ik haar hebben ontvoerd als ze toch onderweg was naar mij?”

LEES OOK. Nieuw spoor? Dorpsgenote (14) werd week voor verdwijning van Lina (15) tweemaal benaderd door onbekende man

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER