Een archiefbeeld van de Grote Markt in Leuven, waar de steekpartij plaatsvond.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de Grote Markt in Leuven, waar de steekpartij plaatsvond. © Vertommen

Twee mannen in levensgevaar afgevoerd na steekpartij op Leuvense Grote Markt

Op de Grote Markt in Leuven zijn twee mannen uit Antwerpen zondagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een steekpartij. Dat gebeurde tussen 4 uur en 4.30 uur. Eén verdachte kon opgepakt worden.

  1. Niet naar het stemhokje, nu opkomstplicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”
    PREMIUM
    31

    Niet naar het stemhokje, nu opkomst­plicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”

    “De Burgerwacht schoot met scherp op de betogers.” Bij de Bloednacht, herdacht op de Stadsbegraafplaats, stierven zes arbeiders in de straten van Leuven in de strijd voor het algemeen enkelvoudig stemrecht. Met de opkomstplicht die vervalt voor de provincieraads- en gemeenteraadsverkiezingen wordt die gebeurtenis plots weer actueel. We spraken met historicus Jaak Brepoels en voormalig minister en burgemeester Louis Tobback: welke lessen moeten we trekken uit die zwarte bladzijde in de geschiedenis? “Denken traditionele partijen dat Vlaams Belang of PVDA zo minder stemmen zullen behalen? Dat is lang niet zeker.”
    Leuven
  2. Vanaf mei nieuwe ‘hotspot’ voor street food in Leuvense Tiensestraat: “Goed eten, sterke koffie en een rijkelijk gevuld glaasje. Wat wil je nog meer?”
    PREMIUM

    Vanaf mei nieuwe ‘hotspot’ voor street food in Leuvense Tiense­straat: “Goed eten, sterke koffie en een rijkelijk gevuld glaasje. Wat wil je nog meer?”

    Begin mei opent Food Central Leuven de deuren in Leuven. Uitbaters Karel Leyssens en Sander Vloeberghs omschrijven de nieuwe horecazaak als de ultieme bestemming voor liefhebbers van lekker eten en heerlijk kuieren: “We serveren ‘street food’ met schwung op hoog niveau”, klinkt het. Leuk detail: Food Central Leuven lijkt wel een treinstation en dat is geen toeval.
    Leuven