Bestuurder belandt met auto in Dender in Henegouwse Aat

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In Aat, in de provincie Henegouwen, is zaterdagavond een auto in de gekanaliseerde Oostelijke Dender gereden. Duikers moesten de bestuurder uit het water halen, hij werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

lto
Bron: BELGA

De hulpdiensten van Picardisch Wallonië kregen zaterdagavond rond 20.20 uur de oproep dat een auto in de Oostelijke Dender was beland. Deze zijrivier van het kanaal Blaton-Nimy wordt gekanaliseerd als ze door het stadscentrum van Aat stroomt. 

Twee duikteams van de brandweerkazernes van Doornik en Blaton werden ter plaatste gestuurd. Een brandweerwagen, een blusvoertuig, een ambulance, een MUG en een commandowagen kwamen eveneens ter plaatste. 

“Door een onbekende oorzaak verloor een automobilist de controle over zijn auto, die in het kanaal viel. Het voertuig viel zeven tot acht meter naar beden voordat het in het water zakte. Gelukkig staat er op dit punt heel weinig water langs de oever, tussen de 30 en 40 centimeter”, aldus kapitein Eric Stazik, die de reddingsactie coördineerde. 

“De auto lag op zijn dak, de bestuurder zat ondersteboven vast in de metalen platen. Zijn lichaam lag in het water dat het passagierscompartiment was binnengedrongen. Het slachtoffer moest worden bevrijd en raakte lichtgewond, maar zijn leven is niet in gevaar. Hij herstelt goed”, aldus de agent nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen