De Amerikaanse president Bill Clinton (M) met leider Yasser Arafat van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO (R) en de Israëlische premier Yitzahk Rabin, na de ondertekening van de Oslo-akkoorden over Palestijnse autonomie in de bezette gebieden, op 13 september 1993.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Bill Clinton (M) met leider Yasser Arafat van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO (R) en de Israëlische premier Yitzahk Rabin, na de ondertekening van de Oslo-akkoorden over Palestijnse autonomie in de bezette gebieden, op 13 september 1993. © AFP

Het Israëlisch-Palestijns conflict in vijf vragen

De nieuwe geweldsuitbarsting tussen Hamas en Israël richt de schijnwerpers wederom op het al tientallen jaren durende Israëlisch-Palestijns conflict. Vijf vragen om het te begrijpen.

11 reacties

  • Stefaan BOGAERT

    7 maanden geleden
    Hier klopt iets niet.Heeft de Mossad dat "niet zien aankomen"?Of zocht Israël een reden om de ultieme wraak te kunnen en mogen nemen?Dit doet mij denken aan de "poging tot staatsgreep" enkele jaren geleden in Turkije.Erdogan had het ook "niet zien aankomen"!Ondertussen geen nieuws meer daarover.Ook niet van die massa die nog altijd (onschuldig?) gevangen zit.De Belgische minister van buitenlandse zaken heeft gemakkelijk de actie van Hamas af te keuren.De geschiedenis Israël-Palestina is complex!
  • Ben Detrez

    7 maanden geleden
    Netanyahu oogst wat hij gezaaid heeft.
  • leon neefs

    7 maanden geleden
    Hetgeen nu gebeurt is af te keuren maar de hoofdschuldige van decennia onrust is wel Netanyahu die kerel is in geen enkel opzicht te vertrouwen
  • Rita Bekaert

    7 maanden geleden
    In alle onpartijdigheid, meen ik dat de gevolgen van deze aanval gigantisch zullen zijn. Vooreerst zal dit voor een schok zorgen binnen de politieke wereld in Israël, waar de alom geprezen Mossad dit niet heeft zien aankomen. Er gaan koppen rollen! Maar dan vrees ik ook voor de Palestijnse bevolking, waar Hamas de doos van pandora volledig opengetrokken heeft, en de wraak vanuit Israël ongezien en meedogenloos zal zijn.
  • Sharon Debeul

    7 maanden geleden
    De kolonisatie van een gebied pal in het Midden-Oosten was nooit een goed idee geweest.