© Belga

Politie zoekt twee daders van verkrachting jaar geleden in Brugge

In het onderzoek naar een verkrachting van een jonge vrouw in Brugge heeft de politie op vraag van het West-Vlaamse parket een opsporingsbericht verspreid. Twee mannen met een West-Vlaams accent zouden zich exact een jaar geleden vergrepen hebben aan een 21-jarige vrouw. Eén van de daders viel op door zijn parfum van het merk Paco Rabanne.

lto
Bron: BELGA

Na een bijeenkomst van de jeugdbeweging fietste een 21-jarige vrouw in de nacht van 7 op 8 oktober 2022 naar huis. In de Zandstraat in Sint-Andries (Brugge) stond er echter plots een man op het fietspad. Ter hoogte van de bushalte aan sportcomplex “De Koude Keuken” werd het slachtoffer ook tegengehouden door de man. Op het ogenblik dat ze effectief stil stond, dook een tweede man op. De jonge vrouw werd door het duo meegetrokken naar een afgelegen terrein met een petanquebaan. Daar zou ze door beide mannen verkracht zijn.

Van de man die het fietspad blokkeerde, kon een robotfoto gemaakt worden. De verdachte is normaal gebouwd, maar toch vrij gespierd. Op het moment van de feiten droeg hij een donkere kleren en een pet met een kap erover. De jongeman heeft ook donker haar en donkere ogen. 

Beide mannen met witte huidskleur zouden ongeveer 1.70 meter groot en 25 à 30 jaar oud zijn. Ze spraken ook allebei Nederlands met een West-Vlaams accent. Bij de tweede verdachte, die donkere kleren en lichtkleurige schoenen droeg, herkende het slachtoffer bovendien de parfumgeur Invictus van het merk Paco Rabanne.

Alle informatie over de verdachten of over de feiten kan via opsporingen@police.belgium.eu gemeld worden aan de politie. Getuigen is ook mogelijk via het gratis nummer 0800/30300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer