Justitie

Twintigers in levensgevaar na straatconflicten in Antwerpen en Leuven

De ambulance in Antwerpen raakte moeilijk ter plaatse wegens het tumult (archiefbeeld).© Marc Herremans - mediahuis

Een 22-jarige man vecht voor zijn leven na een straatgevecht in Antwerpen. Ook in Leuven zijn twee twintigers levensgevaarlijk gewond geraakt na een steekpartij.

blg

Op de Antwerpse Scheldekaaien, ter hoogte van de binnenstad, is in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een vechtpartij. Dat bevestigt de lokale politie. Ter plaatse werden twee verdachten gevat, van wie er één ook lichte verwondingen vertoonde.

LEES OOK. Man (22) in levensgevaar na steekpartij in café op Antwerpse Kaaien: twee verdachten opgepakt

Omstaanders hadden eerst een ambulance gebeld voor het slachtoffer, maar die raakte moeilijk ter plaatse door het tumult dat na de vechtpartij op straat was ontstaan. De politie kon de gemoederen wel bedaren. Het slachtoffer bleek levensgevaarlijk gewond, mogelijk werd hij met glasscherven bewerkt. Een wapen werd niet aangetroffen.

De politie pakte een 53-jarige en een 22-jarige man op als verdachten. Ook het gerechtelijk labo kwam ter plaatse. De lokale recherche voert het verdere onderzoek naar de feiten.

Leuven

Ook in Leuven zijn een man van 24 en een man van 27 jaar zaterdagnacht levensgevaarlijk gewond geraakt na een steekpartij op de Grote Markt.

Het incident gebeurde tussen 4 en 5 uur in de nacht van zaterdag op zondag. De twee mannen zijn in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht.

‘Het was meteen duidelijk dat er meerdere personen betrokken waren’, vertelt een woordvoerder van het parket. Intussen is één verdachte gearresteerd. Er wordt nu gezocht naar de andere betrokkenen via camerabeelden en getuigen. Over het motief van de steekpartij is nog niets duidelijk.

De Grote Markt was een tijdlang afgezet, zodat de wetsdokter en het labo hun werk konden doen.

LEES OOK. Twee twintigers in levensgevaar na steekpartij: “Duidelijk meerdere daders bij betrokken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen