Soeren Stache/picture-alliance/dpa/AP Images

Politieagent schiet twee Israëlische toeristen en gids dood in Egypte, Israël roept burgers in andere landen op tot voorzichtigheid

In de Egyptische stad Alexandrië heeft een politieagent een bus vol Israëlische toeristen onder vuur genomen. Daarbij stierven twee Israëli's en hun Egyptische gids. De aanval van de Palestijnse organisatie Hamas op Israël doet de gemoederen in de Arabische wereld sterk oplopen. Israël roept zijn burgers in het buitenland op om extra voorzichtig te zijn.

In Alexandrië, Egypte heeft een politieagent het vuur geopend op een bus met Israëlische toeristen. Daarbij zijn drie mensen om het leven gekomen. Het gaat over twee Israëlische toeristen en hun Egyptische gids. Een derde Israëli is ook gewond geraakt.  

Het incident vond plaats aan een toeristische trekpleister in de stad, namelijk de Zuil van Pompeius. De agent zou zijn eigen dienstwapen hebben gebruikt. Meteen na de schietpartij is de man opgepakt voor verhoor. De Egyptische ordediensten zijn ook een onderzoek gestart. 

Oproep tot voorzichtigheid

De schietpartij in Egypte valt wellicht te plaatsen binnen het conflict in Israël dat volop woedt. Daar vielen gewapende Palestijnen van de organisatie Hamas gisteren het Israëlische grondgebied binnen. Na urenlange gevechten zijn daar ondertussen al 350 Israëli's en 313 Palestijnen gestorven.

De Israëlische overheid waarschuwde haar burgers in het buitenland al om extra voorzichtig te zijn. De vrees heerst dat sympathisanten van Hamas en Palestina ook in het buitenland aanvallen tegen Israëli's zouden uitvoeren. Verschillende landen hebben extra maatregelen genomen om de Joodse gemeenschappen in eigen land te beschermen. Dat gebeurde onder meer bij ons in Antwerpen, maar ook in Parijs.

Meest gelezen