Marc Dillen (Embuild Vlaanderen): "De bouwsector maakt zich grote zorgen over het dalend aantal bouwaanvragen."
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Dillen (Embuild Vlaanderen): "De bouwsector maakt zich grote zorgen over het dalend aantal bouwaanvragen." © Getty Images / rv

Aantal bouwaanvragen blijft dalen: “De prijzen van bouwgronden en vastgoed zullen niet dalen in Vlaanderen, integendeel zelfs”

Hoewel elke Belg naar verluidt geboren wordt met een baksteen in zijn maag, blijft het aantal aanvragen om een nieuwbouw te mogen zetten, steeds maar dalen in Vlaanderen. Is een eigen huis dan zó duur geworden dat veel Vlamingen de sprong niet meer durven wagen? En hoe komt het dat er in Wallonië wel nog volop gebouwd wordt? Marc Dillen van Embuild Vlaanderen, vroeger de Vlaamse Confederatie Bouw, legt uit.

16 reacties

  • Jan Peau

    7 maanden geleden
    De prijzen van de bouwgrond en vastgoed zullen wel dalen. Gegarandeerd.
  • Peter Buyck

    7 maanden geleden
    Inderdaad, bij mijn tuinheraanleg betaalde ik in 2021 25000 euro (enkel al de lonen van het personeel voor een paar weken werken). Dat is 1/3de van de materiaalkosten... Stilaan gaat de baksteen in de maag oplossen wan de jonge bouwer (en hun ouders) kunnen die stijgende materiaal- en loonkosten niet meer betalen).
  • bert gorissen

    7 maanden geleden
    als onze regering niet meer bouwgronden open stelt gaat het inderdaad alleen maar sociale woningbouw worden. De speculaties door vastgoedmakelaars hebben van bouwgronden een zeer interessante belegging gemaakt waar enkel rijke mensen iets aan hebben. voor vele jongeren is een aankoop nooit mogelijk.
  • guido verlinden

    7 maanden geleden
    De mensen kunnen het niet meer betalen.!
  • johan ruell

    7 maanden geleden
    Recht over onze woning staat een kast van een villa te koop al gedurende 4 jaar. Gezakt van 1,6 miljoen naar 1,2. Geen kat die er naar komt kijken. Kleinere woningen zijn in verhouding veel duurder dan grote want grote kosten dan nog eens veel geld, al zeker hier in Heverlee, Oud-Heverlee.