Journalist Arthur Debruyne, auteur van het boek ‘De Mexicaanse Methode’.
Volledig scherm
PREMIUM
Journalist Arthur Debruyne, auteur van het boek ‘De Mexicaanse Methode’. © Bert Wisse

Politie treft het ene na het andere Mexicaanse drugslab aan: hoe komt het dat België en Nederland wereldspelers zijn geworden in crystal meth?

Een drugslaboratorium vol Mexicanen waar crystal meth - een goedkoper synthetisch alternatief voor cocaïne - wordt gemaakt, in grote hoeveelheden. Het is geen scène uit de dramaserie ‘Breaking Bad’, maar één die zich afspeelde in Wuustwezel. De Nederlandse politie treft ook het ene na het andere Mexicaanse lab aan. “België en Nederland zijn in korte tijd wereldspelers geworden in de productie van meth”, zegt expert Arthur Debruyne. Hoe komt dat? En wordt België een ‘narcostaat’?

24 reacties

  • Richard De Leeuw

    7 maanden geleden
    Komt omdat we veel te tolerant zijn met van alles en nog wat. Dan roep je het over jezelf af.
  • Bert De Bruin

    7 maanden geleden
    De wetten zijn er echter niet de uitspraken. Het recidive stijgt ook elk jaar en daar zijn dezelfde personen voor verantwoordelijk, de rechters.
  • Danny Govaerts

    7 maanden geleden
    Dat ze zich nog durven afvragen hoe het komt dat België/ Nederland de draaischijf is voor drug. Het is gewoon een te zachte en verloederde justitie. Worden criminele opgepakt is het van Nooit meer doe He. In de plaats van 20 jaar effectief uit het verkeer. Opsporing en afluisteren zijn zo gelimiteerd dat criminele altijd een stap voor zijn. Zwaarder straffen en geld gebruiken om beter werk te kunnen leveren. Straffen uitleveren en berechten. De enige oplossing. Criminele NIET de baas.
  • Serge Vanrenterghem

    7 maanden geleden
    Omdat wetgeving niet meer aangepast is aan hedendaagse criminaliteit?
  • dominiek vanharen

    7 maanden geleden
    Ze weten maar al te goed dat men bijna geen straf krijgen ervoor