VIDEO. “Belachelijk” en “Ik begrijp het niet”: Brugse frustratie om (dubieuze) beslissingen van scheidsrechter en VAR

De Brugse frustratie was groot. Niet alleen omdat blauw-zwart (alweer) meer verdiende, ook omdat scheidsrechter Erik Lambrechts en de VAR volgens het Club-kamp enkele dubieuze beslissingen namen. “Geen buitenspel bij de goal van Bokadi? Belachelijk”, liet Vanaken vallen.

Junior Verbeeke

Het zat niet mee voor Club Brugge. Alweer niet. Het begon al na twee minuten: Djenepo ging flink door op de enkel van Skov Olsen. Beelden tonen hoe zijn studs duidelijk boven de voet van de Deen belanden, maar de aanvaller mag blijven staan. “Volgens mij was dat een duidelijke rode kaart”, haalde Hans Vanaken de schouders op. “Duidelijker kan toch niet? Als de scheidsrechter die beslissing neemt, dan krijg je volledig andere wedstrijd. Ik begrijp niet waarom Djenepo niet uitgesloten werd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Negen minuten later was er opnieuw discussie. Toen Bokadi de openingstreffer tegen de touwen kopte, rook de VAR buitenspel. Na een minutenlange interventie mocht Standard het doelpunt toch vieren.

Geen thema

Wat blijkt? Tussen de twee buitenspellijnen lag blijkbaar geen ruimte. De marge bleek té klein, ondanks het feit dat een Standard-been voorbij de Brugse verdediging blijkt te staan. “Het is de eerste keer dat ik die van richtlijn hoor”, wist Vanaken te vertellen. “Nochtans zag ik vroeger wél bepaalde goals op die manier afgekeurd. Geen buitenspel? Belachelijk. Ook daar krijgt de wedstrijd door een bepaalde beslissing een andere wending.”

Moest Club Brugge dan àlles afschuiven op de scheidsrechter? “Helemaal niet”, vulde Mignolet aan. “Eerst en vooral moeten we zelf de match afmaken. We hadden opnieuw pech, en dergelijke beslissingen helpen dan ook niet. Al moet ik toegeven dat ik voor de fase met Djenepo veel te ver stond. Het was alleszins geen thema in de kleedkamer, want we moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken.”

Op punt stellen

En die analyse was glashelder: Club had volgens Vanaken en Mignolet alweer meer verdiend. “Het zit de laatste weken allemaal een beetje tegen”, vindt Vanaken. “Dat kan gebeuren. Binnenskamers maken we de juiste analyse en kunnen we wel door die resultaten kijken. Het is niet omdat je verliest, dat alles plots slecht is. Omgekeerd geldt dat ook niet: bij een reeks overwinningen is het niet perfect.”

De cijfers blijven onmiskenbaar: Club Brugge telt na tien speeldag 16 op 30 en won maar één van zijn laatste zes competitiematchen. “Te weinig”, weet ook Mignolet. “Dus daar moeten we blijven aan werken. De interlandbreak geeft ons de kans om het een en ander op punt te stellen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer