Jeffrey Roos

Opmerkelijk: acteurs uit Britse comedyserie Allo Allo! signeren flessen picon in Westkerke 

Een supermarkt in Westkerke bij Oudenburg heeft zaterdagmiddag toch wel heel opmerkelijk bezoek over de vloer gekregen. Kim Hartman, Richard Gibson en Guy Siner, beter bekend als Helga, Herr Flick en Lieutenant Grüber van de Britse comedyserie Allo Allo! kwamen er... flessen picon signeren!

Piekfijn uitgedost kwamen Helga, Herr Flick en Lieutenant Grüber zaterdagmiddag toe in Westkerke, deelgemeente van Oudenburg. Ze waren er om flessen Picon de Nouvion te signeren. “De picon is door de barman van café The Newport Times in Nieuwpoort gemaakt, mijn eigen café”, vertelt Bert Gunst, vriend van de zaakvoerder van de supermarkt en eerste schepen in Nieuwpoort.

“Ik leerde de acteurs van de Britse succesreeks Allo Allo! enkele jaren geleden kennen op een beurs en zo bracht ik ze al enkele keren naar Nieuwpoort”, zegt Bert. “Ik ken de zaakvoerder van deze Delhaize vrij goed en zo kwamen we op het idee om het drietal naar Westkerke te brengen. Picon de Nouvion verwijst naar het stadje waar alles zich in de serie afspeelt. Vandaar de link.” In totaal werden zaterdag zo'n 500 flessen gesigneerd door de drie acteurs. 

Helga, take out your uniform and you may kiss me now

Herr Flick uit de comedyserie Allo Allo! tijdens de signeersessie
Jeffrey Roos

Helga liet in Westkerke haar stem nog eens horen zoals ze dat in de serie altijd deed. “General Von Klinkerhoffen”, klonk het luid. Kim Hartman is het duidelijk nog niet verleerd. “Ik kan ook nog "go away" zeggen als weleer, wat ik heel veel zeg eigenlijk.” Waarop Herr Flick Helga aanmaant: “Helga, take out your uniform and you may kiss me now.” 

Lange rij wachtenden

Zaakvoerder Tom Jacobs was onder de indruk van de drie Britse acteurs. “Dit is een hele eer”, zegt Jacobs. “Ik ben zelf ook wel fan van de serie. In de lange rij wachtenden stond ook Sabine Belligh uit Oudenburg. “Ik vind het geweldig”, zegt ze. “Als kind heb ik altijd met mijn grootouders naar de serie gekeken en nu kijk ik samen met mijn dochter. Heel tof om ze eindelijk eens in het echt te zien. Ze zien er nog steeds uit zoals ze er vroeger uitzagen.” 

Filip Benoot uit Eernegem deed voor een keer zijn boodschappen niet in het plaatselijke grootwarenhuis van Eernegem, maar in Westkerke. “Ik heb alle afleveringen gezien en ik ben ze nu nog eens aan het bekijken. Dat ik de acteurs in levende lijve mag ontmoeten, is een droom die uitkomt.”

De drie acteurs, samen met Tom Jacobs en Bert Gunst.
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos

Meest gelezen