© Dick Demey

OVERZICHT HANDBAL. Winst voor Bocholt, Pelt en Hubo Handbal onderuit

In de BENE-League handbal blijven Volendam en Lions het klassement aanvoeren. Bocholt rukt na een vlotte zege tegen Visé op naar de derde plaats.

Volendam had het nochtans zwaar op het veld van hekkensluiter Izegem en kon pas in de slotminuut de leiding grijpen. Lions holde tegen Houten één helft achter de feiten aan maar zette na rust orde op zaken.

In Bocholt - Visé stond de derde plaats op het spel. Bocholt zorgde in de eerste helft voor een verschil van negen en zette zijn tegenstander schaakmat. Ook na rust was Bocholt baas en won verdiend met 37-27.

Sporting Pelt haakt voorlopig af na een 31-30-nederlaag bij Eupen.

Hubo Handbal slaagde er dit seizoen nog niet in thuis te winnen. Aalsmeer moest het kind van de rekening worden maar de Nederlanders waren een klasse te sterk. Na zes minuten stonden vernietigende 0-5-cijfers op het scorebord. Hubo Handbal had nadien wel een paar goede momenten maar de kloof werd nooit kleiner dan 3 doelpunten. De 11-16-score aan de rust beloofde weinig goeds voor de tweede helft voor de Limburgers. De fusieploeg was in het begin van de tweede helft even baas, herleidde de achterstand tot één doelpunt, 15-16, maar dat was het dan. Aalsmeer nam de touwtjes steeds strakker in handen en won overtuigend, 20-30. Hubo Handbal zakt naar de tiende plaats in de rangschikking.