© Action Images via Reuters

PREMIER LEAGUE. Liverpool kan ondanks twee goals van Mo Salah niet winnen van Brighton, Aston Villa komt niet verder dan 1-1 gelijkspel tegen Wolves

Liverpool heeft op de achtste speeldag van de Premier League punten gemorst op het veld van Brighton, ondanks een tweeklapper van sterspeler Mo Salah. Wolves en Aston Villa, met Youri Tielemans als invaller, moesten ook de punten delen, ook West Ham-Newcastle eindigde op een gelijkspel.

Maxime Caeyman

Liverpool kan ondanks twee goals van Mo Salah niet winnen van Brighton

Liverpool heeft op het veld van Brighton & Hove Albion twee punten laten liggen. Simon Adingra (ex-Union) deed wat zijn ex-ploegmaats donderdag niet konden: scoren tegen Liverpool. De flankspeler zorgde zo na twintig minuten voor de 1-0 voorsprong voor Brighton. Toch was het Liverpool dat met een voorsprong de rust in ging, dankzij twee goals van Salah. In de veertigste minuut schoof hij de bal met links knap binnen na slordig uitvoetballen van de thuisploeg, in de toegevoegde tijd trapte hij vanop de stip de 1-2 in doel. In de 78ste minuut bracht Lewis Dunk Brighton terug op gelijke hoogte, beide ploegen moesten tevreden zijn met een punt. Liverpool staat momenteel vierde in de stand, Brighton heeft een puntje minder en staat zesde.

Ook Wolves - Aston Villa en West Ham-Newcastle eindigt op gelijkspel

Na een doelpuntloze eerste helft brak Hee-Chan Hwang in de 53ste minuut de ban voor Wolverhampton. Lang konden de Wolves echter niet genieten van hun voorsprong. Pau Torres zorgde twee minuten later al voor de gelijkmaker voor Aston Villa, waarmee meteen ook de eindstand op het bord stond. Youri Tielemans mocht in de 82e minuut invallen bij Villa, Leander Dendoncker bleef de hele wedstrijd op de bank. Aston Villa staat momenteel op een knappe vijfde plaats in het klassement met 16 punten. Wolves is na het gelijkspel en de straffe overwinning van vorige week tegen Manchester City veertiende met 8 punten.

Ook in de wedstrijd tussen West Ham en Newcastle kregen we geen winnaar. Aleksandr Isak wiste dankzij twee goals in vijf minuten de openingsgoal van Tomas Soucek uit en zo leek Newcastle op een overwinning af te stevenen, maar Mohammed Kudus (ex-Ajax) zorgde in de 89ste minuut voor de gelijkmaker.