© AFP

Ajax is in zelfde bedje ziek en verliest ook thuis van AZ

Het blijft maar bergaf gaan met Ajax. Op de achtste speeldag in de Eredivisie ging ook AZ met de overwinning aan de haal in de Johan Cruijff ArenA. De bezoekers wonnen met 1-2.

Marnix Taes

De Amsterdammers kwamen net voor de rust op achterstand via een doelpunt van Vangelis Pavlidis. De Griekse goalgetter fusilleerde Ajax-doelman Jay Gorter in de korte hoek en maakte zo al zijn tiende doelpunt van het seizoen. Iets voor het uur verdedigde de achterlinie van de thuisploeg weer veel te laks, waardoor Dani De Wit de 0-2 makkelijk kon binnenduwen. Branco van den Boomen kon nog tegenscoren voor Ajax, maar verder kwamen de Amsterdammers niet meer. Bij de thuisploeg zat Mika Godts net zoals tijdens het 1-1 gelijkspel tegen AEK Athene in de Europa League op de bank, maar de jonge Belg kwam niet aan spelen toe.

Door de nieuwe nederlaag gaat de slechtste start van Ajax in 34 jaar gewoon verder. De Nederlandse recordkampioen is weggezakt naar plaats zestien met vijf op achttien. AZ springt door de zege voorlopig naar de leiding in de Eredivisie, maar PSV kan mits een overwinning tegen Sparta Rotterdam opnieuw over de Alkmaarders wippen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer