Jongeren nemen Israëlische vlag op De Keyserlei weg en vervangen die door Palestijnse: politie opent onderzoek

Antwerpen -

Jongeren hebben in Antwerpen op de De Keyserlei de Israëlische vlag weggenomen en die vervangen door de Palestijnse. Die eerste hing er naar aanleiding van het wereldkampioenschap turnen dat zondag aan haar laatste dag toe is in het Sportpaleis. De politie is een onderzoek gestart naar de feiten.

debn jtp

De oorlog die momenteel woedt in Israël laat niemand onberoerd. Langs de Antwerpse De Keyserlei hebben zaterdag jongeren de Israëlische vlag verwijderd en die vervangen door de Palestijnse. Naar aanleiding van het WK Turnen – dat tot zondag doorgaat in het Sportpaleis – hangen in de winkelstraat de vlaggen van de deelnemende landen.

De politie laat weten dat het een onderzoek is gestart. “De politie heeft de Palestijnse vlag zondagmorgen verwijderd. De nodige pv’s zijn opgesteld, het onderzoek loopt”, laat woordvoerder Willem Migom weten.

Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat via zijn woordvoerder verstaan dat hij “nooit zal toelaten dat buitenlandse conflicten in de stad geïmporteerd worden”. “Dat soort vandalisme toont inderdaad een totaal gebrek aan respect voor onze stadsgemeenschap. Onze lokale politie heeft kordaat gereageerd en zal de zaak onderzoeken. Het veiligheidsgevoel van onze stadsgenoten staat voorop.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.