© Pro Shots/Sipa USA

VIDEO. Belgen Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen leiden PSV met doelpunten voorbij Sparta, maar zien Noa Lang geblesseerd uitvallen

PSV heeft zondag op de achtste speeldag in de Eredivisie een makkelijke 0-4 zege geboekt op het veld van Sparta Rotterdam. Rode Duivel Johan Bakayoko stelde in de tweede helft de zege veilig met een heerlijke krul in de verste hoek, ook Yorbe Vertessen pikte z’n doelpuntje mee. Het uitvallen van Noa Lang zorgde dan weer voor een dompertje op de feestvreugde.

Maxime Caeyman

In een doelpuntloze eerste helft zag PSV na 35 minuten Noa Lang uitvallen met een hamstringblessure. De voormalige publiekslieveling van Club Brugge, dit seizoen al goed voor vier goals en één assist bij de Eindhovenaren, is hierdoor ook onzeker voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje van volgende week tegen Frankrijk (13/10) en Griekenland (16/10).

In de tweede helft kwam PSV al snel op voorsprong via Malik Tillman. Enkele minuten later zorgde onze landgenoot Johan Bakyoko voor de dubbele voorsprong met een prachtig schot in de kruising. Ook de ingevallen Yorbe Vertessen (80.) (ex-Union) en kapitein Luuk de Jong (88.) pikten in het slot nog hun doelpunt mee. Bij Sparta Rotterdam stond Arno Verschueren de hele wedstrijd tussen de lijnen.

(Lees verder onder de video’s)

PSV is na acht wedstrijden alleen leider in de Nederlandse hoogste klasse met 24 punten. Dat zijn er twee meer dan eerste achtervolger AZ, dat eerder op de dag met 1-2 won van Ajax. Sparta Rotterdam is zevende met 11 punten.