© AP

BUNDESLIGA. Victor Boniface helpt Leverkusen met goal aan overwinning en leidersplaats, Bayern wint simpel van Freiburg

Bayer Leverkusen heeft zondag op de zevende speeldag in de Bundesliga met 3-0 gewonnen van FC Keulen en is zo opnieuw alleen leider in Duitsland. Victor Boniface maakte al z’n zevende doelpunt in de Bundesliga. Ook kampioen Bayern München versloeg Freiburg met 3-0.

Maxime Caeyman

Leverkusen had bij de rust zijn zaakjes al stevig op orde. Jonas Hofmann zorgde in de 22e minuut voor de openingstreffer. Tien minuten later tekende Jeremie Frimpong al voor de dubbele voorsprong. In de tweede helft zette Victor Boniface (ex-Union) de 3-0 eindstand op het bord met zijn zevende doelpunt van het seizoen.

Leverkusen is door de overwinning opnieuw leider in de Bundesliga met 19 punten. Het telt een punt meer dan VfB Stuttgart en twee meer dan Bayern München, dat zondag met 3-0 won van Freiburg. Kingsley Coman (2x) en Leroy Sané zorgden voor de doelpunten bij de Rekordmeister.

Ook Eintracht Frankfurt won zondag met 2-0 van Heidenheim na goals van Hugo Larsson en Ansgar Knauff.

Zaterdag wonnen ook Stuttgart en Borussia Dortmund hun wedstrijden. RB Leipzig liet dan weer twee punten liggen op het veld van Bochum.