Acteur en influencer Nicolas Caeyers (31) beschuldigd van verkrachting minderjarigen

De 31-jarige acteur en influencer Nicolas Caeyers moet dinsdag voor de correctionele rechtbank in Leuven verschijnen. Hij zou als meerderjarige seks gehad hebben met meerdere minderjarigen, wat automatisch als verkrachting aanzien wordt. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

gjs
Bron: Het Laatste Nieuws

De nu 31-jarige Nicolas Caeyers heeft een eigen reeks Couples therapy en duikt geregeld op in programma’s als The big bang. Verder terug speelde hij onder meer in Wittekerke en nam hij deel aan Eurosong for kids. Tijdens de jaren als acteur in de Ketnet-jeugdreeks Galaxy park, van 2011 tot 2014, zou hij meermaals contact gehad hebben met minstens acht tieners die nog geen 15 jaar oud waren.

Voor die ontmoetingen wordt hij nu vervolgd. In 2022 stapte een van hen naar het gerecht toen de acteur wat frequenter op het scherm begon te verschijnen. Uit het onderzoek kwamen ook andere gevallen naar voren. Zo is er volgens Het Laatste Nieuws een geval bekend waarbij de acteur, toen 22 jaar, seks had met een jongen van 13 jaar. In de nasleep van het onderzoek zetten al meerdere tv-zenders, op de hoogte gebracht door de procureur, de samenwerking met Caeyers stop.

Caeyers moet zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank omdat kinderen onder de 16 jaar nog geen toestemming kunnen geven voor seksuele handelingen en juridisch is er dan automatisch sprake van verkrachting. Reageren deden de acteur noch zijn advocaten al. Aan de rechter om dinsdag te beslissen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER