DPG Media

Influencer en acteur Nicolas Caeyers verdacht van zedenfeiten bij minderjarigen

De 31-jarige influencer en acteur Nicolas Caeyers moet morgen voor de rechter in Leuven komen, omdat hij verdacht wordt van zedenfeiten bij minderjarigen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigt het Leuvense parket. De acteur zou een tiental jaar geleden seks gehad hebben met enkele tieners tussen 13 en 15 jaar. Een van hen diende vorig jaar een klacht in en stelde zich benadeelde partij.  

Acteur en influencer Nicolas Caeyers moet zich morgenochtend verantwoorden voor de rechtbank in Leuven voor feiten die hij een tiental jaar geleden zou gepleegd hebben. Caeyers, toen 22 jaar, zou seks hebben gehad met tieners tussen 13 en 15 jaar oud.

Hij contacteerde de jongens via sociale media en met enkelen sprak hij af en had hij seks. Eén van die jongens heeft vorig jaar een klacht ingediend, waardoor er een onderzoek gestart is, zo bevestigt het Leuvense parket.

De rechtbank van Leuven zal beslissen of Caeyers zich schuldig gemaakt heeft aan zedenfeiten met minderjarigen. 

"Sabine" en eigen tv-reeks

Caeyers startte zijn acteercarrière al heel jong bij de serie "Wittekerke" op VTM. Hij nam deel aan "Eurosong for kids" in 2006. Tussen 2011 en 2014 speelde hij mee in het Ketnetprogramma "Galaxy park". 

De woordvoerder van VRT laat weten dat alle series met Caeyers van Ketnet en VRT MAX worden gehaald. "Galaxy park" zal dus niet meer terug te vinden zijn bij de kanalen van VRT en ook een aflevering "Sander & beter" is niet langer beschikbaar.  

Hij heeft bijna 150.000 trouwe volgers op sociale media. Daar post hij vooral video's van zijn alter ego "Sabine", een Vlaamse vrouw van middelbare leeftijd die klaagt over de alledaagse dingen. Zijn profielen op TikTok en Instagram heeft hij ondertussen offline gehaald.

BEKIJK - Wie is Nicolas Caeyers? Influencer, acteur en ooit deelnemer aan Eurosong for Kids

Videospeler inladen...

Hij heeft ook een eigen tv-reeks "Couples therapy" op Streamz, waar verschillende typetjes – meestal ook door hem vertolkt – in therapie gaan. Die serie blijft wel nog online staan bij Streamz. Het streamingplatform laat weten dat ze de uitspraak van de rechtbank afwachten vooraleer ze maatregelen nemen. Ze zullen de reeks wel niet prominent in de kijker zetten tot dan. 

Op Play4 was hij eerder dit jaar te zien in een special van "Junior bake off". In die special komt hij niet in contact met kinderen, maar door de context en om de rust te bewaren heeft Play4 er toch voor gekozen de aflevering offline te halen.

Waarom noemen we de naam van Nicolas Caeyers?
VRT NWS is erg terughoudend om namen te noemen van verdachten of veroordeelden of om hen herkenbaar in beeld te brengen. Er wordt steeds een afweging gemaakt tussen de privacy van de verdachten en de nood aan informatie van het publiek, zoals de Raad voor de Journalistiek ook voorschrijft.

Er zijn een paar redenen die een identificatie kunnen rechtvaardigen. Een van de redenen kan zijn dat het om een publiek figuur gaat, met een maatschappelijke functie. Nicolas Caeyers acteert in verschillende series die vandaag nog worden uitgezonden en als influencer bereikt hij bijna 150.000 mensen op sociale media.

Het moet daarenboven gaan om zwaarwichtige en maatschappelijk relevante feiten. Dat is het geval aangezien Nicolas Caeyers wordt beschuldigd van zedenfeiten bij minderjarigen.

De richtlijn van de Raad voor de Journalistiek waar we ons op baseren, kan je trouwens zelf hier raadplegen.

Meest gelezen