Oranje moet het zonder Noa Lang doen in komende EK-kwalificatieduels, Calvin Stengs (ex-Antwerp) opgeroepen als vervanger

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman kan in de komende EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland ook geen beroep doen op Noa Lang (ex-Club Brugge). De aanvaller van PSV heeft zich afgemeld nadat hij zich zondag blesseerde aan het bovenbeen in de gewonnen uitmatch tegen Sparta Rotterdam (0-4).

Quinten Torfs
Bron: BELGA

Als vervanger van Lang heeft Koeman gekozen voor Feyenoorder Calvin Stengs (ex-Antwerp). Ook Andries Noppert, de man die vorig jaar tijdens het WK in Qatar nog onder de lat stond voor Oranje, vervoegt de selectie. Nederland mist ook belangrijke spelers als Frenkie de Jong, Memphis Depay, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt en de al langer geblesseerde Jurriën Timber. Steven Berghuis heeft zich nog niet officieel afgemeld, maar ontbrak zondag wel in het verloren thuisduel van Ajax met AZ.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het Nederlands elftal ontvangt Frankrijk op 13 oktober in De Kuip. Drie dagen later is Griekenland de tegenstander in Athene. Frankrijk is met de volle score van vijftien punten uit vijf duels de koploper van EK-kwalificatiegroep B. Oranje volgt met 9 punten, maar heeft één partij minder gespeeld.. Griekenland heeft 9 punten verzameld in vijf duels. De beste twee van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Duitsland in 2024.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De lappenmand van Frankrijk

Ook de Fransen moeten het in hun EK-kwalificatieduels zonder enkele sterkhouders stellen. De vicewereldkampioen kan in het komende tweeluik tegen Nederland en Schotland niet rekenen op verdedigers Dayot Upamecano (Bayern München) en Jules Koundé (FC Barcelona), zo maakte de Franse Voetbalbond FFF maandag bekend. Beiden zijn vaak basisspeler in het elftal van bondscoach Didier Deschamps.

Chelsea-speler Malo Gusto (20) werd als vervanger opgeroepen, hij komt over van de beloften. Voor Gusto is het de eerste selectie voor Les Bleus. Ook Axel Disasi (25) werd opgeroepen als vervanger, maar sukkelt zelf met een dijbeenblessure en moet eveneens afhaken. Zo komt Castello Lukeba bij de selectie. De 20-jarige verdediger van Leipzig was net als Gusto aanvankelijk opgeroepen voor de U21.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer