© svde

Antwerpse Joodse gemeenschap vraagt ramen en deuren gesloten te houden: “Waakzaam blijven”

Antwerpen -

De Joodse gemeenschap in Antwerpen heeft in een crisiscommunicatie van zondagavond haar leden opgeroepen om de ramen en deuren van de vele Joodse instellingen tot nader order gesloten te houden. Dat advies komt er in het kader van de situatie in Israël, en uit vrees voor het importeren van het conflict in ons land.

blg
Bron: BELGA

Volgens het Coördinatiecomité van de Joodse Gemeenten van Antwerpen zal er ook de komende dagen, net als dit weekend, verhoogde aanwezigheid zijn van de politie rond de Joodse instellingen zoals scholen en synagogen. Ook de gemeenschap zelf zet extra vrijwilligers in om een oogje in het zeil te houden, via de eigen beveiligingsdienst Shmira.

LEES OOK. Joodse gemeenschap in ongewisse over oorlog in Israël omdat ze Simchat Torah vieren: “Hamasstrijders wisten dat dit het vrolijkste feest van het jaar is”

“Samen met de politie en de gemeenschapsverantwoordelijken blijft Shmira de situatie nauwlettend volgen”, klinkt het nog. “Op dit moment zijn er geen specifieke bedreigingen gemeld of waargenomen voor België en Antwerpen in het bijzonder. We vragen echter aan de gemeenschap om waakzaam te blijven en ervoor te zorgen dat de deuren en ramen van onze instellingen gesloten zijn. Meld ook alles wat verdacht lijkt of er ongewoon uitziet.”

LEES OOK. Verhoogd toezicht in Antwerpse Joodse wijk na aanval op Israël: Michael Freilich uit “diepe bezorgdheid” over situatie

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat via zijn woordvoerder weten dat de politie “alle maatregelen neemt die noodzakelijk zijn om de veiligheid te verzekeren”, maar bevestigt noch ontkent dat er extra politietoezicht blijft aan de Joodse instellingen. “Onze lokale politie volgt het nauw op, in goede samenwerking met de Joodse gemeenschap”, zegt zijn woordvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen