© Christophe Jacobs

Trein rijdt met openstaande deur tussen Bilzen en Hasselt

Bilzen/Hasselt -

Maandagochtend is de deur van een trein blijven openstaan tijdens een rit van Bilzen naar Hasselt. “Gelukkig was het nog rustig, maar wat als er kinderen in de buurt waren?”, zegt Christophe, die het gevaarlijke defect filmde.

Christophe Jacobs uit Hoeselt was maandagochtend rond 7.30 uur op weg naar zijn werk toen hij de openstaande deur opmerkte. “De trein vanuit Tongeren kwam al aan met een open deur in het station van Bilzen”, zegt hij. “Dus ik besloot dat in de gaten te houden.” Op een video die Christophe maakte, is te zien hoe de deur blijft openstaan terwijl de trein van Bilzen naar Hasselt raast.

“Normaal gezien moet er een zoemtoon te horen zijn, maar dat was nu ook niet het geval. Het ging alleszins om een oud treintoestel, misschien had dat er ook mee te maken. Gelukkig was het nog rustig in de trein, maar wat als er kinderen aan het spelen waren bij die deur? Ik moest in Hasselt afstappen en heb daar aan de conducteur gemeld dat de deur openstond. Wat er daarna mee gebeurd is, weet ik niet.”

Noodhendel?

Het is nog niet duidelijk waarom de deur precies open stond. “We gaan nog na wat er is misgelopen”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. “Een mogelijkheid is dat een reiziger de deur heeft geopend met een noodhendel tijdens het rijden. Wie dit zonder gegronde reden doet, kan een geldboete tot 500 euro krijgen en kan strafrechtelijk vervolgd worden. De openstaande deur is in het station van Hasselt alleszins weer gesloten.” siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer