© Getty Images

Oostenrijks kapitein David Alaba kampt met adductorblessure en is niet inzetbaar voor clash tegen Rode Duivels

Oostenrijk kan vrijdag in de clash tegen de Rode Duivels in de kwalificaties voor het EK van volgend jaar in Duitsland geen beroep doen op aanvoerder en sterkhouder David Alaba, en rechtsback Stefan Posch (Bologna).

Quinten Torfs
Bron: BELGA

De 31-jarige verdediger van Real Madrid heeft een kwetsuur aan de adductoren opgelopen en mist daardoor het tweeluik, waarin de Oostenrijkers het drie dagen later ook tegen Azerbeidzjan opnemen, zo maakte de Oostenrijkse Voetbalfederatie ÖFB maandag bekend. Posch zit met een blessure aan het rechterdijbeen. Bondscoach Ralf Rangnick riep alvast Junior Adamu (Freiburg) op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij het 1-1 gelijkspel van medio juni tussen beide landen op de Heizel was Alaba er wel bij, centraal achterin bij de Oostenrijkers. Ook Posch stond toen in de basis. Die draw was meteen het enige puntenverlies voor beide landen in deze kwalificaties. België en Oostenrijk tellen na vijf speeldagen dan ook elk 13 punten, maar de leidersplaats in groep F is dankzij een beter doelsaldo in handen van de Rode Duivels. 

Nummer drie Zweden volgt als derde met slechts 6 punten en heeft een klein mirakel nodig om zich nog in de top twee te hijsen. Die kwalificeert zich voor het EK van volgend jaar. Eén overwinning in het komende tweeluik of op de slotspeeldag (op 19 november) thuis tegen Azerbeidzjan volstaat voor de Rode Duivels altijd om zich te plaatsen.

© Getty Images

© Getty Images