Archieffoto ter illustratie

Cannabis ontdekt op zolder van kerk in Turnhout, twee verdachten opgepakt

In Turnhout heeft de politie twee mannen gearresteerd op de zolder van een kerk in de stad, op verdenking van teelt van verdovende middelen. Op de zolder hingen zo'n 200 takken van cannabisplanten te drogen. Intussen zijn de twee aangehouden. 

Op 27 september ontdekte de voorzitter van de kerkfabriek op de zolder van een kerk in Turnhout 200 takken van cannabisplanten. De takken waren er aan het drogen. De politie werd erbij gehaald, maar kon op dat moment niemand arresteren. Vorige week donderdag kreeg de politie rond 22.45 uur opnieuw een melding dat er een verdachte was opgemerkt. Met behulp van de brandweer kon de politie via het dak tot bij de droogplaats op de zolder van de kerk geraken. De interventieploegen konden al snel een eerste verdachte arresteren. De politie doorzocht de zolder en vond een tweede verdachte, verscholen achter een muur. Alles lijkt erop dat de twee mannen langs de buitenkant van de kerk via het dak op de zolderruimte zijn geraakt. 

De twee mannen, van 29 en 30 jaar oud uit Turnhout, worden verdacht van bendevorming en de teelt van verdovende middelen. Ondertussen zijn ze allebei voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besliste hen aan te houden. De ene zit zijn voorhechtenis uit in de gevangenis, de andere kreeg een enkelband. Ze verschijnen dinsdag voor de raadkamer, die beslist over hun verdere aanhouding. De twee zijn niet verbonden aan de betrokken kerk of kerkfabriek. 

Meest gelezen