BRBF vzw

Muziekfestival Blues Peer kiest opnieuw voor weekend van Pinksteren én gaat voortaan ook zaaloptredens organiseren

Blues Peer gaat volgend jaar toch opnieuw door tijdens het pinksterweekend. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Er werd even gespeeld met het idee om het muziekfestival te verzetten, omdat het soms moeilijk is artiesten te boeken op Pinksteren. Maar op vraag van de bezoekers zal het festival toch doorgaan op 17, 18 en 19 mei 2024. Blues Peer wil het hele jaar door ook "clubshows"  organiseren.

Muziekfestival Blues Peer gaat in 2024 toch weer door tijdens het pinksterweekend op 17, 18 en 19 mei. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. Er werd even getwijfeld om het festival te verplaatsen naar een andere datum, omdat het soms moeilijk is artiesten te boeken op Pinksteren. Maar uit een jaarlijkse enquête bij de bezoekers, kwam het pinksterweekend toch als winnaar uit de bus. 

"We houden effectief rekening met wat de bezoekers te zeggen hebben in de enquête, en het overgrote merendeel houdt vast aan het pinksterweekend", zegt organisator Jan Bas. "Door het festival rond Pinksteren te organiseren, voelen we ons als de opener van de festivalzomer. De mensen kijken op dat moment reikhalzend uit naar de zomer en we merken ook dat ze uitgelaten zijn." 

Blues verspreiden met zaaloptredens

Daarnaast kondigt Blues Peer ook aan de muziekactiviteiten uit te breiden. Naast het festival Blues Peer zullen ze ook zaaloptredens organiseren. De eerste clubshow vindt plaats in Het Poorthuis in Peer op vrijdag 13 oktober. De Servisch-Amerikaanse bluesartieste Ana Popovic zal daar het beste van zichzelf geven.

"De bedoeling is dat we meerdere optredens per jaar zullen organiseren", zegt Bas. "Die zullen niet op een vast moment plaatsvinden, maar telkens wanneer we een goede bluesartiest kunnen strikken. Als die eerste optredens een succes zijn, hopen we uiteindelijk shows te kunnen organiseren over heel Vlaanderen. Zo willen we de blues en het gevoel van Blues Peer verspreiden over de provinciegrenzen heen", besluit Bas.

Meest gelezen