Dierenasiel rukt uit om kittens op te pikken, maar vindt ze terug met ingetrapte schedeltjes

© rr

© sver

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kelly Waegemans van Unco Jerry ging donderdag een zwerfkat en haar kittens ophalen in Westmeerbeek (Hulshout). Bij aankomst bleek dat de drie kittens al koudweg waren doodgestampt en begraven.

Sofie Verheyen

De vrijwilligers van dierenasiel Unco Jerry werden donderdag geconfronteerd met een zwaar geval van dierenmishandeling. Afgelopen dinsdag kreeg voorzitster Maria Lepoutre een telefoontje van een koppel uit Westmeerbeek. Het koppel belde met de vraag of het asiel een zwerfkat en haar drie kittens kon ophalen. De kattin had dinsdag gejongd in hun tuin. “Ik heb hen geantwoord dat we zo snel mogelijk iemand zouden sturen om de dieren op te halen”, vertelt Maria ­Lepoutre. “Ik zei dat het wel een dag of misschien twee dagen kon duren en vroeg of ze de kattin nog wat te eten wilden geven. Ik bood hen zelfs aan om hier in het asiel wat voer te komen halen. Donderdag is onze medewerkster Kelly er samen met Petra naartoe gereden.”

Met handen uitgraven

“Op het moment dat we daar toekwamen, zei de vrouw meteen dat de kittens er niet meer waren. Ze hadden ze naar de buren gebracht”, vertelt Kelly Waegemans (30), nog onder de indruk. “Ik heb gezegd dat ik onmiddellijk moest weten waar ze waren, want kittens van twee dagen oud overleven niet zonder de moederpoes. Ze antwoordde dat de buren ze toch niet meer zouden willen afgeven. Ik zei hen dat ik dan overal zou aanbellen tot ik ze gevonden had. Toen haalde de vrouw haar man erbij, die duidelijk niet op de hoogte was van het verhaal dat zijn vrouw net had verzonnen. Dan heb ik kordaat gezegd dat ze moesten stoppen met liegen en me nú naar de kittens moesten brengen. Als je het echt moet weten, ze zitten al in de grond, antwoordde de man.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Kempen van zaterdag 29 april

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen