Lierse K.

Opvallend geval van racisme bij Lierse K.: speler uitgescholden door eigen supporters

Bij voetbalclub Lierse K. was er zondagavond een opvallend geval van racisme. Aanvaller Obbi Oulare werd op basis van zijn huidskleur uitgescholden door enkele van zijn eigen supporters. Lierse K. zal proberen om de daders te straffen op basis van camerabeelden.

Net na affluiten van de verloren thuiswedstrijd tegen KMSK Deinze (0-1) hadden enkelingen in de Lierse K.-aanhang het gemunt op aanvaller Obbi Oulare. Hij werd uitgescholden op basis van zijn huidskleur. 

Lierse K. betreurt het incident en zal proberen de daders te straffen op basis van camerabeelden. Volgens de club uit de Challenger Pro League heeft "geen enkele vorm van racisme plaats op het Lisp."

Op de clubwebsite worden ook de supporters bedankt die de voorbije weken voor een positieve sfeer hebben gezorgd rond het veld.  Daarop is de club wel trots. "Het stadion is en moet een plek zijn waar iedereen zich thuisvoelt."

Obbi Oulare tekende in mei dit jaar een contract voor twee seizoenen. Hij kwam over van RWDM. De aanvaller is een jeugdproduct van Club Brugge.

Meest gelezen