© ATV

Exact vier jaar geleden kreeg baby Pia levensreddend medicijn: ouders bedanken iedereen nogmaals voor alle steun

‘Baby’ Pia, ondertussen een guitige kleuter die een zeldzame spierziekte heeft, kreeg exact vier jaar geleden haar levensreddend medicijn dankzij een massale inzamelactie. De ouders van Pia hebben ter gelegenheid van deze verjaardag een mooie boodschap achtergelaten op Facebook waarin ze iedereen opnieuw bedanken voor alle steun. “We zijn je eeuwig dankbaar. En vandaag nog een tikkeltje meer”, luidt de boodschap.

emke

In 2019 sloeg het noodlot toe bij de familie. In de zomer ontdekten dokters de spierziekte SMA bij het meisje. Een spuit zou haar leven kunnen redden, maar daar hing een prijskaartje van 2 miljoen euro aan en werd bovendien niet terugbetaald.

Pia in 2021.© DBA

Haar ouders startten een massale inzamelactie en zo werd Pia bekend bij het publiek. Via een sms-actie haalde Vlaanderen vier jaar geleden bijna 2 miljoen euro zodat ze haar levensreddende medicijn kon krijgen. “Sindsdien is ons leven voorgoed veranderd”, klinkt het in de boodschap die haar ouders maandag delen op Facebook.

“Er was terug hoop, kans op ontwikkeling. Die kwam er en hoe: vandaag kan Pia meer dan we ooit durfden dromen. Ze eet zelfstandig, knipt met de schaar, praat non-stop, gaat op het potje en kan zelf rondrijden met haar rolstoel. Ze is een wondertje”, gaat het verder. “Als jij vier jaar geleden een smsje hebt gestuurd of op welke manier dan ooit hebt bijgedragen: weet dat we je eeuwig dankbaar zullen zijn. En vandaag nog een tikkeltje meer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer