“Jij moet haar niets toestaan, ze is jouw gelijke”: producenten sturen Britse ‘Blind Getrouwd’-kandidaat weg

De producenten van ‘Married At First Sight’, de Britse versie van ‘Blind Getrouwd’, hebben ingrijpende maatregelen genomen. Nadat hij ‘controlerend en manipulatief gedrag’ vertoonde tegenover zijn vrouw Shona, is kandidaat Brad afgedankt.

Wout Desmytere

De kijkers van het programma, dat op Channel 4 wordt uitgezonden, waren al enkele weken niet te spreken over Brad Skelly. Na een geslaagde huwelijksdag ging het in sneltempo bergaf. Shona kreeg het moeilijk toen de andere koppels luidop twijfelden aan hun slaagkansen. Brad, die zich daardoor in een hoekje geduwd voelde, beet haar toe dat ze haar mond moest houden. Ze moest niet hengelen naar de bevestiging van anderen, klonk het. Hij vond haar “emotioneel onvolwassen”.

De experten waren niet opgezet met de manier waarop hij die boodschap doorgaf. “Je stond haar niet toe om haar gevoelens te uiten”, klonk het achteraf. De verdediging: “Maar als ik haar toesta om daar boos om te worden, leert ze het toch nooit?” De experten vonden het wederom geen geruststellend antwoord, zeker niet toen Shona toegaf dat Brad meer als een leraar dan een echtgenoot begon aan te voelen.

“En dat werkt niet”, klonk het bij de experten. “Jij moet haar niets toestaan, zij is jouw gelijke. We benoemen dit nog eens omdat dit soort gedrag gevaarlijk kan worden.” Kort na die opnamedag werd besloten om het experiment stop te zetten en Brad naar de uitgang te begeleiden. Dat zal nog aan bod komen in het programma.

Verdediging

Brad trok naar sociale media om zich te verdedigen. “Ik neem mijn verantwoordelijkheid op”, klinkt het in een zelf opgenomen video. “Maar het verhaal is ingewikkelder dan wat je op tv ziet. Ik word narcist of pestkop genoemd, maar dat is niet wie ik ben. Het praat mijn daden niet goed, maar ik doe wat ik doe om te helpen. Van kwaad opzet is geen sprake. Wie mij kent, weet dat ik geen enkel controlerend bot in mijn lijf heb.”

Ook Shona liet van zich horen op sociale media. “Ik geef toe dat ik nood had aan bevestiging”, schrijft ze. “Omdat ik wist dat er waarheid zat in wat de andere koppels zeiden. Ik wilde alles geven voor die relatie, maar toen ik ons wilde verdedigen werd ik het zwijgen opgelegd.” Afsluiten deed ze met een dankjewel aan de kijkers. “Je groeit door alles wat je meemaakt. Ik zal dit gedrag nooit meer tolereren. Bedankt voor al jullie steun en lieve woorden. Het betekent enorm veel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER