Hans Degryse, professor Financiële Economie (KU Leuven): “‘Als wij steeds zwaarder worden belast, wordt het ook moeilijker meer intrest op het spaarboekje te geven’, zal worden geredeneerd.”
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Degryse, professor Financiële Economie (KU Leuven): “‘Als wij steeds zwaarder worden belast, wordt het ook moeilijker meer intrest op het spaarboekje te geven’, zal worden geredeneerd.” © Getty Images / Joel Hoylaerts / Photo News

150 miljoen aan extra bankentaks: mogen we hogere spaarrente nu zeker vergeten?

Met een extra taks zet de regering nu het mes in de winst die de banken op ons spaargeld maken. Maar zal die extra afroming van 150 miljoen euro voor de schatkist ook niet in het vel van de spaarder snijden? Mogen we hogere spaarrentes nu helemaal vergeten? Of zal de bankentaks de woonlening misschien duurder maken? “De banken zullen dit er voor een stuk moeten bijnemen.”

22 reacties

  • richard lenssens

    7 maanden geleden
    Jongens toch wat is die 150 miljoen toch?.Niks stelt dat voor ,niks en niet verschieten dat je voor beheer van je rekening in toekomst 1€ per maand gaat meer betalen want die 150 miljoen gaat de bank niet uit hun zak betalen.Nee men zou een studie moeten maken van al de banken die ze de laatste 3 jaar dicht deden en de uitgaven die wegvallen daar een berekening laten doen en niet 150 miljoen maar 1 miljard laten betalen en zeker met 300 miljard op de spaarboekjes.
  • Rita Bekaert

    7 maanden geleden
    Het is duidelijk, dit is wel degelijk een verdoken belasting, die finaal op het bord van de spaarder komt.
  • Philippe Buysse

    7 maanden geleden
    Blijf maar dromen … die banken taks wordt mooi doorgerekend.
  • Serge Aernoudt

    7 maanden geleden
    De banken zullen gewoon de kosten op zicht- en spaarrekeningen nog wat verhogen en 't is opgelost
  • Jan hertogs

    7 maanden geleden
    De banken lachen zich te pletter!