Pierre-Yves Dermagne,  Alexander De Croo en Alexia Bertrand.
Volledig scherm
Pierre-Yves Dermagne, Alexander De Croo en Alexia Bertrand. © Photo News / X/ Alexia Bertrand

Na bijna 32 uur onderhandelen eindelijk witte rook voor federale begroting: regering bereikt akkoord over ‘flexi-jobs’

PolitiekNa ruim 31 uur onderhandelen verscheen omstreeks 18u15 witte rook boven de Wetstraat 16. De Vivaldi-regering maakt in totaal 1,7 miljard euro vrij om de federale begroting weer op spoor te krijgen. Het laatste struikelblok waren de ‘flexi-jobs’, maar ook daarover is nu een akkoord gevonden.

60 reacties

  • Guy Hendrickx

    7 maanden geleden
    Ondanks de verschillende maatregelen blijft ons land een begrotingstekort van vele miljarden opstapelen... benieuwd hoe de volgende regering dit gaat aanpakken
  • Sam Bedfort

    7 maanden geleden
    Wat bedoelen ze met veiligheid in de breedste zin van het woord? Vivaldi gaat onder de kiesdrempel.
  • Gino Sinnesael

    7 maanden geleden
    Nog steeds geen afschaffing van de solidariteitsbijdrage op de pensioenen. Alle traditionele partijen beloven dit reeds meer dan 25 jaar. Wie gelooft die mensen nog die hun eigen bevolking, en in het bijzonder alleenstaanden en gepensioneerden als tweederangsburgers behandelt, terwijl ze zichzelf bonussen geven, en belastinggeld versassen naar andere landen (in oorlog) en uitdelen aan profiteurs van onze sociale zekerheid?
  • Gino Denil

    7 maanden geleden
    Wordt een beetje zoals in de VS. Wat toch het doel was van de liberalen in de EU. Steeds verdere afbraak van het pensioenstelsel en de sociale zekerheid en meerdere jobs om dan nog niet rond te komen
  • patrick de smedt

    7 maanden geleden
    haaaa zijn ze overeen gekomen om ons pensioentje te verhogen.? het werd tijd dat er eindelijk 25% bij komt.!! en dat ze die halen bij de tabak dat hebben ze goed gezien.!!